GOTOVAC UVJEREN DA SE POKREĆE NJEGOVO IZBACIVANJE IZ SDP-A: Namjerava li ga Grbin ukloniti prije nego što i on dođe u takvu situaciju?

Screenshot/N1

Predsjednik zagrebačkog ogranka SDP-a Viktor Gotovac za N1 je otkrio da zbog prekida suradnje s Možemo! očekuje da će u utorak biti sankcioniran na sjednici Predsjedništva stranke.

“Još uvijek sam predsjednik. Prema mojim informacijama, sutra se pokreće postupak za moje izbacivanje iz stranke”, rekao je Gotovac.

Dodao je da mu se “osim raskida sporazuma s Možemo! u zagrebačkoj Skupštini na teret stavlja i govor na konvenciji”.

“To nismo željeli. Mislim da smo to rekli i kroz sporazum. Taj narativ se želi nametnuti kako bi se nas usmjerilo da smo negativci”, odgovorio je predsjednik zagrebačkog ogranka SDP-a na pitanje značili li raskid sporazuma ujedno i kraj koalicije.

“Ne radi se o meni, radi se o 18 ljudi u gradskom odboru koji su glasovali i jednom velikom sentimentu nezadovoljstva jer smo mi prikolica s malim kotačima. Željeli smo dinamizirati taj proces stvaranja novog pravnog okvira i apostrofirati naš stav”, ustvrdio je.Gotovac je također naglasio da već dugo pokazuju nezadovoljstvo te da “naš temeljni problem je proizašao iz nečeg što je poduzeto kod sklapanja sporazuma i načina kako je ta suradnja prezentirana”.

“Željeli bismo da je ta suradnja bila bolja. Postulati koji su bili postavljeni vodili su tome da se od nas očekivalo isključivo da podržavamo stvari, sve naše inicijative su se gasile ili odgađale,” istaknuo je.

Predsjednik zagrebačkog odbora SDP-a tvrdi da je bio socijaldemokrat i prije ulaska u SDP te da će ostati bez obzira na to što se sutra dogodi: “Ako ja ne budem više dio toga, ja im želim sreću. Socijaldemokracija treba Hrvatskoj”.

“Želim doprinositi socijaldemokraciji, to sigurno nije moje zbogom, a sada na koji način, možda ćete me zvati da nešto komentiram, možda ću jednom biti dobrodošao u SDP-u…”,  kazao je Viktor Gotovac o svom daljnjem angažmanu u politici.

Smatra da SDP treba privući one ljude kojima se politika gadi.

“Nema snažnog SDP-a bez snažnog SDP-a u Zagrebu. To HDZ može… živjeti od provincije, mi ne možemo”, uvjeren je Gotovac.

O predsjedniku stranke Peđi Grbini nema ništa loše za reći te ističe da ga uvažava.

Stranci Možemo! Gotovac zamjera mnogo toga: “Mi smo krenuli među ljude. Zato sam ja mislio da bi ključno bilo da smo krenuli prikupljati potpise za referendum za pravo žene na izbor, a to je nestalo iz javnosti”.

“Sada su rekli da su prebacili na proljeće jer naši partneri nisu baš sigurni bi li išli s tim ili ne. Kakvi su to partneri? Treba li nam ponovno Most koji će kalkulirati hoće li s SDP-om ili HDZ-om?”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI