GORI DILJEM OBALE! Samo u nekoliko minuta izbilo pet požara kod Kaštela

Foto: Ilustracija/Pixabay

U Splitsko-dalmatinskoj županiji na području Rudina te u Istarskoj županiji na području Bokordića izbili su požari u četvrtak.

Dalmacija danas doznaje kako se vatra pojavila na minimalno pet mjesta u razmaku od nekoliko kilometara kod Rudina. Najveći požar zasad je na predjelu Sadine, a potpuno je jasno da se radi o podmetnutim požarima pošto vatra gori uz željezničku prugu.

Ukupno 85 vatrogasaca sudjeluje u gašenju požara na području Rudina-Sadine. Na terenu je 26 vatrogasnih vozila te četiri protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV1.

“Na terenu su vatrogasci s područja Kaštela, javne vatrogasne postrojbe Trogir i Split, dobrovoljna vatrogasna društva Trogir, Okrug, Slatine, Solin, Vranjic te su poslana i vozila iz Omiša i Sinja“, istaknuo je županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević.

U Istri, kod mjesta Bokordići gori trava, bjelogorica i nisko raslinje.



“Gašenje otežava jak vjetar te su u pomoć pozvana i 2 Air Tractora. U ovome trenutku u gašenju sudjeluje oko 20 vatrogasaca i nema ugroze za objekte“, rekao je vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac te ističe kako je požar kod Juršića lokaliziran, a na terenu požarište čuvaju JVP Pula i DVD Svetvičenat.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI