GORAN ALEKSIĆ ZA 7DNEVNO: ‘Nemam nikakvih saznanja o eventualnoj kaznenoj prijavi. Novac sam vratio Udruzi Franak i nisam se okoristio Udrugom’

Marko Todorov/Cropix

Netko od bivših kolega saborskog zastupnika i predsjednika stranke Snaga, dijela Restart koalicije te člana Udruge Franak (UF) Gorana Aleksića anonimno je podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv njega, optužujući ga da je prije šest godina krivotvorio putne naloge. Naime, u veljači 2014. godine je uz pomoć tadašnjeg voditelja UF-a Mladena Majetića, Aleksić “nezakonito primio na svoj račun više od 4000 kuna”.

Zbog toga je Majetić prijavljen Etičkom povjerenstvu UF-a, nakon čega je dao ostavku.

Obrazlažući troškove, Aleksić je tada priznao kako je dobio taj novac i to za troškove telefoniranja te službenog putovanja iz Zaprešića u Zagreb na sastanke i u medije tijekom godinu i pol dana te za ukupno šest dana godišnjeg odmora koje je utrošio za potrebe Udruge Franak. Tada je priznao i kako su “troškovi bili stvarni iako su putovanja bila fiktivna, no zakonska krivnja postoji, ali baš moralna ne postoji”.

Na upit zna li nešto o kaznenoj prijavi i kako će se na to očitovati, za portal Dnevno Aleksić je izjavio kako “nema nikakvih saznanja o eventualnoj kaznenoj prijavi”.

“Novac koji se spominje, a riječ je o 4000 kuna koje su mi isplaćeni kao refundacija troškova pred šest godina, već ranije sam vratio Udruzi Franak, upravo zbog mogućih dvojbi o načinu kako su ti troškovi knjiženi u Udruzi. Budući da postoji mogućnost da ću o svemu morati razgovarati u DORH-u, više od ovoga što sam rekao nemam namjeru govoriti. Dodat ću samo to da se nikada nisam okoristio Udrugom Franak u materijalne svrhe, pa niti tada kada su sporni nalozi isplaćeni na moj račun”, zaključio je Aleksić za 7Dnevno.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI