GODIŠNJE OKUPLJANJE KAMPING INDUSTRIJE: Kako će domaći kampovi u zelenoj i digitalnoj tranziciji postati još atraktivniji turistički proizvod?

Pixabay/Ilustracija

Ovogodišnji 16. Kongres hrvatskog kampinga koji će se održati od 8. do 10. studenoga u Amadria Parku u hotelu Ivan, u Šibeniku, okupit će vodeće predstavnike hrvatske kamping industrije, uz podršku Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta.

Na ključnom godišnjem okupljanju kamping industrije sudionici će se osvrnuti na rezultate
ovogodišnje sezone te će govoriti o aktualnim temama hrvatskog kampinga i domaćeg turizma općenito, vezanih prvenstveno uz segment održivosti, zeleni i digitalni razvoj te u kontekstu radne snage u turizmu, s naglaskom na privlačenje i zadržavanje zaposlenika te motiviranje nadolazećih generacija za rad u turizmu. U bogatom programu osigurana su predavanja o ključnim emitivnim tržištima i promociji, primjerima dobre prakse u kampingu i mogućnostima bespovratnog financiranja.

“Specifičnost našega kongresa je kombinacija stručnog i izložbeno-sajamskog dijela, a iznimno kvalitetni domaći i inozemni govornici te velik broj sudionika, turističkih djelatnika, donositelja odluka i predstavnika povezanih djelatnosti imat će priliku razmijeniti iskustva o najboljim praksama i trendovima koji nas očekuju u budućnosti, s naglaskom na zelenu tranziciju te održivu i digitalnu budućnost sektora. Takva održivo i digitalna budućnost predstavlja samu bit kamping proizvoda i ključ je učvršćivanja pozicije kampinga kao jednog od najuspješnijih i najatraktivnijih turističkih proizvoda u Europi”, rekao je Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske (KUH).

Izvor: KUH

Kako je najavljeno, tradicionalno će se najboljim kampovima dodijeliti posebna priznanja za kvalitetu kampova – Croatia’s Best Campsites, OK mini camps kao i slovensko priznanje za kvalitetu kampova Naj Kamp Adria 2022. Posebno će biti istaknuta i ponuda domaćih i inozemnih proizvođača glamping šatora i mobilnih kućica, s novim modelima za 2023. godinu. Uz njih, svoju će ponudu izložiti i brojni proizvođači i zastupnici prateće opreme za kamping industriju, koja je posljednjih godina sve bogatija te ima veliki izvozni potencijal za domaće tvrtke.

Predstavnici Ministarstva turizma i sporta predstavit će svim okupljenima Strategiju razvoja održivog turizma RH, a inozemni stručnjaci iz njemačkog ADAC-a, Leading Campingsa i drugih relevantnih institucija govorit će o tržištima i očekivanjima te iznijeti primjere najbolje prakse upravljanja kvalitetnom radnom snagom u svojim zemljama. Nadalje, predstavit će se Campmaster, prvi međunarodni europski diplomski studij iz održivog kamping menadžmenta, kao i projekt potpuno novog greenfield kampa Aminess Avalon, kategorije pet zvjezdica.Zadnjeg dana kongresa održat će se veliki okrugli stol sa stručnjacima i predstavnicima kadrovskih službi vodećih turističkih tvrtki, a istoga će dana na sudjelovanje i obilazak kongresa biti pozvani učenici i studenti ugostiteljsko-turističkih škola iz županije, što će im pružiti priliku za pobližim upoznavanjem atraktivnost rada u kampingu te stjecanjem dodatne motivacije za zaposlenje i razvoj karijere u turizmu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI