GODINU DANA KAO ŠEF STRANKE: Grbin se bori s unutrašnjim neprijateljem, izvukli su mu staru izjavu

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Uskoro se navršava godina dana otkako je Peđa Grbin u svoje ruke preuzeo upravljanje SDP-a.

Rejting stranke počeo je padati i prije njega, a otkako je u tijeku čistka unutar stranke, povjerenje građana u Partiju je još i manje.

Nekad najveća oporbena stranka koja je obnašala vlast, sada je u ruševinama zbog unutarnjih sukoba.

Upravo ovih dana Grbin bezuspješno pokušava iz Kluba zastupnika u Saboru izbaciti četiri člana koji su već izbačeni iz SDP-a.

Članstvo je javno počelo iskazivati nezadovoljstvo Grbinovom namjerom da počisti stranku od starog kadra, pa su tako odbili njegovu inicijativu kojom je želio eliminirati izbačene članove i iz Kluba zastupnika.



S jedne strane, HDZ pokušava pod svoje skute staviti svakog zastupnika kojeg se mogu domoći, a Grbin ih se rješava kao da ih ima viška.

Zanimljivo, 2018. godine kada je predsjednik SDP-a bio Davor Bernardić, Grbin je s još nekoliko članova stranke bio suspendiran na dvije godine zbog toga što je javno kritizirao stranku.

Tada je govorio kako se vodstvo obračunava s članovima, a sada on radi istu stvar. I prije nego što je preuzeo funkciju dalo se naslutiti kako će Grbin voditi stranku.

“Nema novog SDP-a s ljudima koji su uništili stari SDP”, govorio je Grbin 2020. godine i čini se proveo u djelo ono što je tvrdio. Htio je reformirati SDP, a umjesto toga, stranka je završila na koljenima. Uporno se bave sami sobom i u javnom prostoru od njih je teško čuti nešto što nema veze s time, piše Dnevno.hr.

“Kada ti ispitivanje javnog mnijenja kaže da stranka kojoj si na čelu ima rejting od 14,6 posto, onda se neminovno moraš zapitati: kako to? Odgovora su (barem) dva: prvi, jer svoj posao ne radiš dobro, jer si fulao sve političke teme koje si mogao fulati, a iz stranke pobacao ili suspendirao one koji su ti rekli da ne radiš dobro… Drugi, jer te netko sabotira. Što mislite koji je odgovor točan, a kojeg bi izabrao Bernardić”, pitao je Grbin u studenom 2018. godine i podijelio poveznicu na pjesmu glazbenika Vojka V ‘Kako to’.

Pitanje je, koji bi sad odgovor kao točan odabrao Grbin?

Peđa Grbin Facebook
Facebook Comments

Loading...
DIJELI