GODINA DANA VELIKE TUGE I SJEĆANJA: Studentica Petra na pješačkom prijelazu tragično izgubila život! Za njenu smrt optužena dvojica mladića

Foto: Ranko Suvar/Cropix

Prije točno godinu dana, 26. lipnja u 00:36, mlada studenticu Petra Jerković izgubila je život izgubila je život prelazeći pješački prijelaz kod Studentskog doma Stjepan Radić.

Petra je  smrtno stradala kada je na nju prednjim kotačem naletio vozač motocikla, a od siline udarca na mjestu je preminula. U svibnju ove godine za Petrinu smrt optužena su dvojica mladića protiv kojih je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo optužnicu jer su prekršili prometne propise i tako doprinijeli tragediji koja je zgrozila cijeli grad, piše Zagreb.info.

No kako tereti Općinsko državno odvjetništvo, nije samo vozač motocikla kriv za nesreću. Naime, prvookrivljenog 22-godišnjaka tereti se da je vozio motocikl južnim kolnikom Jarunske ulice u smjeru sjeveroistoka pri čemu se pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom kojom ne ugrožava pješake. Također, tereti ga se da je i motocikom prešao preko isprekidane crte na sjevernu kolničku traku namijenjenu za suprotan smjer vožnje, te je pretjecao osobni automobil kojim je upravljao drugookrivljeni 21-godišnjak, te još jedno vozilo, koji su stali pred zebrom.

Drugookrivljenog mladog vozača terete da je u trenutku kada ga je motocikl pretjecao svojim automobilom počeo zaobilaziti zaustavljeno vozilo ispred sebe, a to je činio bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. A sam epilog loših procjena i nesavjesne vožnje bio je takav da se vozač motocikla počeo kretati bliže sjevernom rubu kolnika zbog čega je i prednjim kotačem udario u Petru koja je na mjestu preminula, priopćeno je iz zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva.

 Facebook Comments

Loading...
DIJELI