GLAVNI ISTRAŽITELJ DANKO PETRIN : ‘Ono što sam vidio na terenu nije bilo nimalo ugodno’

Foto: Darko Tomas/Cropix

Glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća Danko Petrin za RTL Danas govorio je o padu Cessne kod Slunja. Petrin je kazao kako se u ovom trenutku ne može reći koji je uzrok nesreće.

“Proveden je očevid na terenu, dalje slijedi prikupljanje podataka od kontrole pa od Nijemaca. Kada se sve to skupi, provest će se analize i pokušati pronaći pravi uzrok nesreće. Meteorološki uvjeti su bili jako složeni za letenje, pogotovo tako malim avionom”, kazao je Petrin.

Rekao je također da se poletjeti moglo ali da vremenski uvjeti na ruti nisu bili jednaki kao u Splitu.

Petrin je kazao i da će, ako to u istrazi bude potrebno, tražiti pomoć laboratorija u Francuskoj i Njemačkoj.

“Za sada nismo sigurni hoće li to trebati. Ako će trebati, imamo ih na raspolaganju”, govori Petrin.Kazao je i da je normalno da se istraga o padu Cessne završi u roku od godinu dana.

“Možda to zvuči dugo, ali nekad je i to premalo. Mislim da će biti i prije gotovo. Godina dana je nekakav standard na nekoj europskoj i svjetskoj razini”, kazao je.

Na pitanje koliko im je važan motor aviona, koji moraju izvući, Petrin je kazao da je bitan kako bi se utvrdilo je li bio ispravan ili je imao kakav problem. Dodao je i da su vremenski uvjeti vjerojatno bili faktor.

Govoreći o tome što su sve vidjeli na terenu, Petrin je kratko kazao da se nije radilo o ugodnim prizorima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI