GLAVAŠEVIĆ O IZBORIMA U SLOVENIJI: ‘Očešao’ i premijera Plenkovića! ‘I on je gubitnik izbora, blizak je s Janšom’

Izvor: Facebook

Saborski zastupnik Bojan Glavašević gostovao je u Novom danu i komentirao rezultate izbora u Sloveniji i Francuskoj.

Otkako je počeo rat u Ukrajini, političarke i političari koji su bili strašno bliski i slizani s Putinom, sad ga se odriču kao Petar Isusa, tako da nije to iznenađujuće, ali Orban je jedini od tih koji to baš i ne čini, a Janša je puno bliskiji bio s Orbanom”, rekao je Glavašević.

Dodao je da su pred nama u svakom slučaju promjene te da je to interesantno i u kontekstu Hrvatske.

“Ja bih rekao da je i Plenković gubitnik izbora u Sloveniji. Bio je s Janšom blizak, podržao ga je u kampanji, njih dvojica su očito imali odličan odnos i toga očito neće biti, a Golob je najavio zaokrete u slovenskoj vanjskoj politici, ali nije jasno što to točno znači”, rekao je Glavašević.

Upitan znači li pobjeda centra i ljevice ponovno otvaranje pitanja Piranskog zaljeva i sukoba ribara sa Slovenijom, Glavašević je rekao da je to teško reći.“U Sloveniji u zadnjih nekoliko ciklusa jedina konstanta bio je Janšin SDS, a trend je bio uvijek tih nekakvih novih opcija koje su nastajale, tako da je dosta teško predvidjeti što bi to moglo značiti. Golob ima vrlo monolitan parlament u ovom sazivu, a to nije bilo prije, to je jedna nova situacija za Sloveniju, prije je to bilo puno mozaičnije i nisam siguran da je itko imao ovakvu većinu u parlamentu”, rekao je Glavašević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI