GLAVAŠ NIJE OSTAO RAVNODUŠAN: ‘Ne izlažite Hrvatsku ratnoj pogibelji’! Evo što je o ratu u Ukrajini poručio vladajućima

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ratni zapovjednik obrane Osijeka i general bojnik HV-a Branimir Glavaš komentirao je na svom Facebook profilu rat u Ukrajini poručivši kako je Ukrajina “žrtva interesa jednih i drugih”.

Objavu prenosimo u cijelosti:

“Vi koji ste se oglušili na zov Domovine kada joj je bilo najteže, a danas njome vladate, ne izlažite Hrvatsku mogućoj ratnoj pogibelji za tuđe interese. Hrvatska želi mir i ne treba se miješati u tuđe ratove. Naročito ne u ratove, koji se u stvari vode između velikih sila, a pod izgovorom da štite interese Ukrajine.

Ukrajina je žrtva interesa jednih i drugih, a Hrvatska ne želi rat! Zar smo zaboravili što smo sami proživjeli prije trideset godina”, upitao je Glavaš na svom profilu i izazvao velik broj reakcija.

Na samom početku rata u Ukrajini, Glavaš se i našalio kako bismo u Ukrajinu mogli poslati barem 3 tisuće vojno sposobnih hrvatskih pobjegulja koji su bježali za vrijeme Domovinskog rata, a sada vladaju Hrvatskom.



“Odmah formirati jednu pješačku brigadu i mobilizirati ih i poslati ih na brzinsku obuku u Šepurine”, napisao je Glavaš, koji se od početka rata zalaže za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine.

 

Prije nekoliko dana, pozvao je sve koji mogu da pomognu izbjeglicama iz Ukrajine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI