Glasovac: ‘HNS-ovci izmišljaju požar da bi sutra mogli reći da su ga gasili’

screenshot

HNS se koprca, a njihova sudbina je upitna nakon "potpisivanja ugovora s đavlom"

SDP-ova Sabina Glasovac komentirala je za N1 glasine o pucanju koalicije između HDZ-a i HNS-a zato jer na dnevnom redu Vlade nije bio Zakon o udžbenicima, što iz HNS-ovih krugova tumače kao ugrožavanje kurikularne reforme.

Glasovac kaže da HNS nije ni ušao u koaliciju zbog reforme obrazovanja, nego zbog drugih interesa poput HEP-a i Janafa. Dodaje da razumije frustraciju i nemoć Vrdoljaka, Divjak i HNS-a u trenutku kada postaju sve manje bitni partneri, jer nisu nezamjenjivi.

“Mora biti strašna frustracija da se toliko trude raditi na PR-u, a onda dođe Milan Bandić i ukrade im show tako da osigura udžbenike za svu djecu”, kaže Glasovac i dodaje da HNS nije nikad ni radio na besplatnim udžbenicima nego na digitalnim sadržajima i da tako pogoduju nekima koji će staviti šape na te digitalne sadržaje.

“Taj Zakon o udžbenicima kasni poprilično, glupost je reći da je upitna kurikularna reforma zbog kašnjenja. Osim ako kurikularna reforma ne znači tabletizaciju”, rekla je.

Podsjeća da je sam premijer rekao da će Zakon biti na kabinetu te da HNS-ovci  “izmišljaju požar da bi sutra mogli reći da su ga gasili”.



Kaže da je tako bilo i sa Zakonom o udomiteljstvu: “Pet dana su laprdali o tome u medijima, da se ne bi pojavili na saborskoj sjednici da bi branili taj amandman”.

Pita se i što znači najava da će biti suzdržani na glasanju o Zakonu o udomiteljstvu, osim da će držati kvorum.

“To je predstava za javnost. Oni su PR strančica… U zadnje vrijeme su postali dosadni”, kaže Glasovac.

Dodaje da je ministrica Divjak dosta tašta i da besplatne udžbenike doživljava kao svoj neuspjeh te da je jalna na tu činjenicu.

“Pljuska ili ne, oni svaki dan svojom nesposobnošću daju pljusku hrvatskom društvu… Milan Bandić je iskusan mačak, našao je alibi zašto će podržati proračun Andreja Plenkovića, a radi si s druge strane kampanju. Njegove ambicije na razini Hrvatske nisu nikad nestale”, misli Glasovac.

Dodaje da je Bandić ljučni neformalni partner HDZ-a, što frustrira HNS sa “svojih pet ručica”.  Smatra da su HNS-ovci imali informaciju da će Zakon ići na uži kabinet u srijedu i da su ciljano pustili vijest noćas i danas organizirali konferenciju za medije.

“Poanta cijele operacije je da pokušaju dokazati da su oni ti koji su radili na projektu besplatnih udžbenika, a ne Milan Bandić. To njih najviše boli. Kao oni su na tome radili, ali on je bio brži i imao više ruku, uspio trgovački to isposlovati”, kaže Glasovac i dodaje da se HNS koprca te da je njihova sudbina upitna nakon “potpisivanja ugovora s đavlom”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI