GLASNOVIĆ OŠTEĆEN NA IZBORIMA? Birački odbor njegovoj listi uskratio 11 listića, general podnio prigovor

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon održanih parlamentarnih izbora, jedan od najvećih ‘gubitnika’ istih je nezavinski kandidat kojeg je podržao Domovinski pokret, general Željko Glasnović. Bivšem saborskom zastupniku koji je bio na listi u XI.izbornoj jedinici za novi je mandat nedostajalo tek nekoliko glasova, a priča, kako stvari stoje, još nije završena.

Njegov odvjetnik Mate Knezović danas se obratio javnosti, koju je izvjestio o nepravilnostima koje su utjecale na izborni rezultat Željka Glasnovića.

“Ovim putem izvješćujem hrvatsku i svjetsku javnost da je Željko Glasnović, u ime Neovisne liste br. 10, u XI. izbornoj jedinici, podnio prigovor protiv postupaka koji su se dogodili u Livnu, biračko mjesto br. 34., putem odvjetnika Mate Knezovića. Naime, prema izjavi troje članova Izbornog povjerenstva na tom biračkom mjestu, prilikom brojanja glasačkih listića utvrđeno je da postoji 11 listića viška. Birački odbor je odlučio tih 11 listića uskratiti Neovisnoj listi Željka Glasnovića.

Prema izjavi navedenih troje članova biračkog odbora glasački listići nisu uništeni. Očekujemo žurnu odluku Središnjeg izbornog povjerenstva kojom će se ponoviti izbori u navedenoj izbornoj jedinici, biračko mjesto 34″, stoji u priopćenju.

Naša je redakcija kontaktirala odvjetnika Knezovića, koji nam je napisano i potvrdio.



“Željko Glasnović ponavlja da su mu nekoliko dana prije izbora ugašene, bez ikakvog obrazloženja, službena Facebook stranica i osobni profil putem kojih je komuicirao s javnošću”, kazao nam je Knezović u razgovoru te konstatirao da se za izvještavanje javnosti o slučaju sada koristi njegova Facebook stranica, dok se generalu Glasnoviću ne povrati njegova.

Knezović je rekao da se na spomenutom biračkom mjestu “neistinito pokazano stvarno stanje”. Također, kazao nam je da su im se javili pojedini ljudi, prema čijim bi izračunima Glasnović trebao ući u Sabor. Kako će završiti ova priča, gdje upravo spornih 11 glasova fali generalu za još jedan mandat, vidjet ćemo narednih dana nakon što se obradi prigovor kojeg je podnio oštećeni Glasnović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI