GLASGOW: Ubijen napadač na izbjeglički centar

Škotska policija ubila je u petak osumnjičenog za napad u Glasgowu koji je ranio šest osoba nožem, od kojih je jedan pripadnik policije, a taj napad u izbjegličkom centru koji nije završio žrtvama, policija ne istražuje kao teroristički.

Ranije u petak britanski mediji izvijestili su, pozivajući se na izvore, da je napadač u Glasgowu ubio dvije osobe, no čini se da je mrtav jedino napadač, napisao je BBC.

Velik broj policajaca bio je raspoređen u središtu grada u događaju koji su britanski mediji opisali kao napad nožem, samo tjedan dana nakon napada u Readingu u kojem su tri osobe ubijene.

Događaji u Glasgowu ne vode se kao “terorizam”, rekla je policija.

Međutim škotski ministar pravosuđa Humza Yousaf izrazio je žaljenje zbog deprimirajućeg poteza krajnje desnice koja je “instrumentalizirala taj užasan izgred”.“Glasgow vas neće podržati u vašoj mržnji koja dijeli, stoga i ne pokušavajte”, napisao je na Twitteru.

Muškarac “na kojeg je policija pucala je umro”, a šest ozlijeđenih muškaraca je u bolnici, među njima 42-godišnji policajac koji je “u kritičnom, ali stabilnom stanju”, rekao je šef škotske policije Steve Johnson.

Prema riječima udruge, napad se dogodio u hotelu koji služi kao prihvat za tražitelje azila.

Savez škotskih Kurda, čije riječi prenosi dnevnik Glasgow Times, rekao je da je stotinjak tražitelja azila bilo smješteno u tom hotelu i žalilo se da su blokirani u unutrašnjosti, bez novca, a mnogi od njih imali su zdravstvenih tegoba.

“Mnogo je mentalnih teškoća u tom centru jer nemaju pristupa liječniku tijekom epidemije”, rekao je predsjednik Afganistanskog povjerenstva za ljudska prava Mohammad Asif.

Politički čelnici izrazili su žaljenje zbog napada, među njima britanski premijer Boris Johnson i škotska premijerka Nicola Sturgeon.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI