Glas poduzetnika: Ribiću i Severu štitite svoje privilegije skrivajući se iza učitelja, medicinskih sestara, doktora, vatrogasaca… ima vas biti sram

Screenshot N1

Hrvatski poduzetnik Hrvoje Bujas oglasio se na Facebook stranici udruge Glas poduzetnika te priopćio kako udruga neće na izborima podržati nijednu političku opciju.

“Mi kao UGP sigurno nećemo podržati niti jednu političku opciju ili koaliciju. Kao UGP smatramo da su izbori prerano, da je trebalo ići sa reformama-jučer, i navedene reforme provesti do konca ove godine, pa tek onda izaći na izbore!

Vrijeme koje sada gubimo, bespovratno, smo trebali uložiti na podizanje naše ekonomije i reforme sustava u cijelosti.

SUTRA, baš ovdje na Grupi, objavljujemo tko je od stranaka odgovorio na naš dopis sa jasnim zahtjevima tzv. ‘Pledge’, a naravno, dostavit ćemo i kompletan popis uz naš komentar svim medijima. #TRANSPARENTNOST

Odgovorilo je dosta stranaka, no pričekajte ipak do sutra…



Ono što ćemo uvijek raditi je podržavati kvalitetne i dokazane pojedince u različitim strankama koji su podržavali i podržavaju rad UGP-a i zalažu se za Hrvatsku 2.0, onu kakvu želimo sutra u interesu ne samo nas poduzetnika mikro, malih i srednjih, obrtnika i naših zaposlenika, već SVIH građana RH!” piše Bujas.

“Ljudi iz javnog sektora su naši sugrađani”

“I da raščistimo nešto, a vezano uz javni sektor, a držim to bitnim naglasiti i po stoti put – svi mi u vodstvu UGP-a smo na ovaj ili onaj način uvezani kao na jednom prekrasnom platnu sa javnim sektorom, nekome je otac, nekome mama, nekome je najbolji prijatelj dio javnog sektora…a to vrijedi i za sve nas u ovoj fejs grupi, kao i za sve članove UGP-a. Da, dragi moji, to su naši sugrađani i na koncu konca kupci ili korisnici naših usluga.

Uostalom oba sektora, ukoliko su efikasna čine efikasno i zdravo društvo u cijelosti! Ono kojem stremimo u našem projektu – Hrvatska 2.0

Pa poručujem nekim sindikalnim čelnicima kao npr. Ribiću i Severu, ‘uzalud vam trud svirači’, žalosno je što vaše karijere gradite, a fotelje čuvate, ne na solidarnosti, što bi trebao biti light motiv sindikalista, već na uništavanju ikakve nade u reformu hrvatskog društva. Štitite svoje privilegije skrivajući se iza učitelja, medicinskih sestara, doktora, policajaca, vatrogasaca… ima vas biti sram. Svjesno ili nesvjesno kočnica ste razvoja HRVATSKE zajedno sa nesposobnim i nekompetentnim političarima, a zajednički vam je cilj samo ovo ‘kolo nereda’, nerada, nekompetencije i korupcije u koje ste ubacili cijelo društvo.

Za ostvariti Hrvatsku 2.0 ključne su strukturalne reforme, na bazi jasno definirana 4 #UGP postulata:

#VišeRada, #Digitalizacija, #ManjiPorezi i #VišePravde, konkretne prijedloge ste gospodo političari dobili, a među inima i smanjivanje npr. broja gradova i općina, te ukidanje županija, bespotrebnih agencija, fondova i generalno smanjivanje državne i lokalne samouprave, uz nužno smanjivanje poreza i nameta, ukidanje parafiskalnih nameta (ili njihovo znatno smanjivanje i sl.)“, dodaje naš poduzetnik.

“Žalosno je da su takvi na i oko vlasti već desetljećima”

“Pitam se zašto je netko uopće u ovom društvu za povećanje javne i lokalne uprave, za povećanje poreza, za ovako neefikasno pravosuđe i protiv transparentnosti i digitalizacije…danas, u 21-om stoljeću. Žalosno je da su takvi na i oko vlasti već desetljećima, a ostaci su onog sustava iz kojeg smo otišli nakon krvavog rata.

Uđimo hrabro u 21 stoljeće, budimo pobjednici u stvaranju Hrvatske 2.0, zajedno, kao hrabri i slobodni građani, baš kao što su mnogi to znali i osjetili 90-ih kad se Hrvatska stvarala, ona Hrvatska koju je nazvao moj prijatelj Dražen Oreščanin Hrvatska 1.0.

Sad je novo vrijeme! Vrijeme je za Hrvatsku 2.0!“ poručuje Bujas.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI