GJENERO OTKRIVA Sve o izborima u partiji: ‘On pokušava na klijentelistički način osvojiti vlast, nikada nije upravljao”

otvoreno.hr

Politički analitičar i komentator Davor Gjenero za naš je portal pojasnio kakva je situacija u SDP-u uoči izbora za predsjednika najjače oporbene stranke te najavio da će utakmica biti žestoka i tijesna.

Peđa Grbin pokušava postati predsjednik na način da SDP vode stranački klijentelisti, odnosno da pravo glasa imaju samo oni koji su platili članarinu. Dalje, on je tipični zastarjeli političar i bio je član bivše poražene strukture SDP-a”, smatra Gjenero i dodaje koje protukandidate vidi kao ozbiljne konkurente Grbinu.

“Mislim da Grbin ne može izboriti pobjedu u prvom krugu, a u drugom vrlo ozbiljne šanse imaju i gospođa Ahmetović i gospodin Kolar. S druge strane, gospodin Marino Percan je inače od spominjanih potencijalnih kandidata jedini koji odiše paradigmom neke nove politike kakva treba SDP-u, dok ostala 3 kandidata to zapravo nemaju. SDP-ov je problem što Percan u toj utakmici nema prevelikih šansi”, smatra Gjenero.

NAJGORI KANDIDAT

Analitičar najgorim kandidatom smatra Peđu Grbina, a velikim plusom kod protukandidatkinje Ahmetović smatra iskustvo upravljanja.



“Ona je naučila upravljati budžetom u svojoj lokalnoj sredini i to je velika prednost prema Grbinu koji nikada ničim nije upravljao. Sličnu pozitivnu stvar ima i gospodin Kolar koji je također manja šteta za SDP od Peđe Grbina”, rekao je Gjenero i dodao kako veliki problem Grbina isključivost i ranije opredjeljivanje u stranačkim sukobljavanjima.

“U drugom krugu će sigurno biti onih koji će podržati upravo okupljanje i zatomljavanje stranačkih sukoba, a tu Peđa Grbin nema nikakav kredibilitet jer se u ranijim vremenima uvijek svrstavao u određenu stranačku fakciju”, zaključio je Gjenero.

Podsjećamo, od kandidata za predsjednika SDP-a spominju se Peđa Grbin, Mirela Ahmetović, Željko Kolar i Marino Percan.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI