GENERAL GOTOVINA IZJASNIO SE O IMENU PELJEŠKOG MOSTA: Njegov prijedlog bi vas mogao doslovno oduševiti!

Goran Stanzl/PIXSELL

General Ante Gotovina sudjelovao je u subotu u misnom slavlju za Domovinu i hrvatske branitelje u župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u svojim Pakoštanima te u blagoslovu velike hrvatske zastave koja je svečano postavljena na novouređeni domovinski spomen – jarbol na Trgu kralja Tomislava u Pakoštanima, piše Hrvatska katolička mreža. Čin blagoslova i postavljanja hrvatske trobojnice učinjen je u sklopu proslave Dana Općine Pakoštane i Dana hrvatskih branitelja s područja Pakoštana.

Ponos toga primorskog mjesta  i simbol pakoštanskih branitelja, general Gotovina sudjelovao je u misnom slavlju u pakoštanskoj crkvi, a nakon mise, 12 metara duga hrvatska zastava donesena je u procesiji do mjesta svoga postavljanja na obali, gdje je taj spomen – prostor, kao i zastavu prethodno u crkvi, blagoslovio župnik Pakoštana don Jerolim Lenkić.

Nakon svečanog programa na pakoštanskoj obali kralja Petra Krešimira IV. general Gotovina izjavio je za IKA-u:

“Super se osjećam na Dan Općine Pakoštane, u zajedništvu s mojim prijateljima, braniteljima. Naši branitelji Općine Pakoštane imali su hvalevrijednu inicijativu da hrvatski stijeg bude baš danas postavljen, da bude svečano otvorenje toga jarbola, predstavljanje i blagoslov naše zastave. To je tradicija”, rekao je general Gotovina, zapovjednik koji je značajni idejni i operativni sukreator oslobodilačke vojno-redarstvene akcije Oluja.

“Da. To je jedno poglavlje davno zatvoreno i Bogu hvala da je to tako. Živimo u sigurnosti i u miru. I gledamo naprijed!”, rekao je general Gotovina.



Upitan što bi poručio hrvatskom narodu u danima ponosa i slave uz obilježavanje Oluje, general Gotovina je poručio:

“Kao što vidite, tradicija je nešto što moramo čuvati. Sigurnost i sloboda su potreba svakog dana, za one koji se brinu o tome. To su naš Sustav nacionalne sigurnosti i naše Hrvatske oružane snage. A ovo ostalo – trebamo raditi i raditi! Puno strateških projekata, puno strateških ciljeva postigli smo od kraja Domovinskog rata. Ostvarili smo puno strateških projekata. Jedan od tih je sada i spajanje krajnjeg juga Hrvatske s ostalom Hrvatskom preko Pelješca, taj famozni most. I kako na jednoj zastavi grada Dubrovnika piše – Libertas! Lijepo bi bilo da taj most zovu Libertas. Jer on i je sloboda!”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI