Gdje je nestao Tihomir Orešković? Šuška se da je pod zaštitom tjelohranitelja otišao u Amsterdam ugovoriti novi posao!

Patrik Macek/PIXSELL

Orešković se nije odrekao službene zaštite koja mu pripada još šest mjeseci nakon prestanka premijerske dužnosti (do 19. travnja), iako je otišao u inozemstvo

Već je poznato da je vivši premijer Tihomir Orešković zatražio i dobio opciju 6+6 prema kojoj će mu idućih šest mjeseci biti isplaćena puna plaća, a nakon toga će šest mjeseci primati polovicu plaće. Čovjek je to kojeg su na političku scenu “iz šešira izvadili” Karamarko i Petrov hvaleći ga svim srcem osobito zbog njegove poduzetničke karijere. Naime, od 2009. vodio je Plivu za račun Teve, a hrvatskim jezikom vladao je prilično nestabilno pa pozdrtavljao hrvatske građevine, ali jezik je bio najmanji Oreškovićev problem jer isti taj čovjek došao je za direktora Plive tri godine nakon aranžmana Ive Sanadera i njegova HDZ-a s prodajom strateške hrvatske farmaceutske kompanije Barru.

Na čelu Plive bio je Tim i onda kada je ta tvrtka morala otpustiti svoj dio radnika jer Teva je riješila otpustiti njih 5000, a u svojim ranijim rijetkim medijskim istupima žalio se što hrvatsko zdravstvo na farmaceustkim kompanijama štedi 200 milijuna kuna i što ih tretira kao da su trošak.

No, kamo Tim ide danas?

Prema pisanju 24 sata, Orešković preuzima novu funkciju u jednoj velikoj farmaceutskoj tvrtki i ovaj je tjedan otputovao u Amsterdam, glavni grad Nizozemske. Prema neslužbenim informacijama, o tome je izvijestio institucije u RH. Iz Teve, njegove bivše tvrtke i vlasnice Plive, nisu potvrdili da se vratio raditi kod njih.

Podsjetimo, Orešković se nije odrekao službene zaštite koja mu pripada još šest mjeseci nakon prestanka premijerske dužnosti (do 19. travnja), iako je otišao u inozemstvo. S njim su u Nizozemsku tako navodno otputovala i dva zaposlenika policijske Uprave za posebne poslove sigurnosti, i to službenim automobilom koji će očito Orešković koristiti i u Amsterdamu – na trošak hrvatskih poreznih obveznika. On je iz Zagreba otputovao avionom, a dva tjelohranitelja su morala prevaliti put od 1340 kilometara i dočekati ga u Nizozemskoj.



Koliko će Oreškovićevo osiguranje u inozemstvu stajati, zasad nije poznato. Orešković za sada nije odgovarao na medijske upite o tome.

>>> Zemljište vrijedno 10 milijuna kuna koje kupuje bivši premijer Orešković nalazi se u Kožinu kod Zadra!

Facebook Comments

Loading...
DIJELI