GASI SE JEDNA OD NAJPOZNATIJIH TEKSTILNIH TVORNICA! ‘Nisam htio dozvoliti da se pretvori u mali Uljanik!’

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat u Vodicama je komentirao situaciju oko požeške tvornice košulja Orljava koja je otišla je u stečaj.

Naime, Orljava je u vlasništvu države, a Horvat je poručio kako nije htio dozvoliti da se ta tvrtka pretvori u mali Uljanik.

“Kad dugovi nekoliko puta prerastu vrijednost firme, država po službenoj dužnosti mora pokrenuti stečaj”, rekao je Horvat, javlja HRT.

“Imamo dva pisma interesa, dva hrvatska društva za preuzimanje i nastavak proizvodnje u Orljavi. Radimo sve da se dogodi takvo strateško partnerstvo i da Orljava kao brend ne bude hrvatska povijest te da za barem 100-tinjak od 170 radnika Orljave osiguramo normalnu budućnost”, kazao je ministar.

Nakon čak 75 godina rada i proizvodnje ponajviše kvalitetnih muških košulja gasi se jedna od najpoznatijih hrvatskih tekstilnih tvornica – požeška Orljava. Potvrđeno je kako većina radnika odlazi na burzu, a država, koja je vlasnik tvornice, godinama nije reagirala na gomilanje dugova i sve lošije stanje.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI