Fuchs: Učinit ćemo sve da se učenici vrate u škole

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Novi ministar obrazovanja i znanosti Radovan Fuchs dobio je vjetar u leđa nakon što je premijer Andrej Plenkokvić rekao da je obrazovanje strateško pitanje, ali i najosjetljivije i najsloženije. Otkrio je kako će se nositi s tim, koje ideje ima za novu školsku godinu, što će biti s nastavkom reforme školstva.

– Što se tiče početka školske godine, učinit ćemo sve kako bi se učenici vratili u školske klupe, a studenti na fakultete. Naša intencija je da se vrate svi, kazao je ministar. Sama odluka, u čije donošenje ćemo uključiti širi krug, ovisit će prvenstveno o epidemiološkim preporukama. Možda preporuke budu različite, za različite županije i gradove, rekao je Radovan Fuchs.

Reforma školstva – ne ide se ispočetka

S reformom školstva ćemo nastaviti. Nećemo počinjati od početka. Treba se nastaviti, reforma je dugotrajan proces u kojemu treba ispravljati ono što nije dobro i podupirati ono što je, kazao je ministar. Nastavit će se izrada kurikularnih dokumenata koji nedostaju, već danas ćemo o tome imati sastanak, dodao je. Naglasio je kako nije bio zadovoljan prebrzim donošenjem nekih dokumenata.

‘Za smanjenje plaća prosvjetarima neću dignuti ruku’

Ne bi bilo dobro da se smanje primanja prosvjetara. O tome je razgovarao s premijerom i kazao mu je da za tako nešto ne bi mogao dignuti ruku.

– Ono što možemo napraviti je korigirati pravilnik o nagrađivanju učitelja i nastavnika. Taj sustav treba napraviti prohodnijim, a popravit ćemo i sustav putem kojega ‘svatko anonimno može prijaviti bilo koga”. Bilo bi lijepo da se onaj koji piše prigovor i potpiše, najavio je Fuchs.



Blaženki Divjak čista petica iz zalaganja

Dodao je kako ga u Ministarstvu čekaju novi izazovi jer se puno stvari promijenilo. Čestitao je učiteljima, profesorima, učenicima, studentima i roditeljima činjenicu da su uspjeli i okončali školsku i akademsku godinu čuvajući zdravlje starijih generacija, a ne samo svoje. Ministrici Blaženki Divjak dao je čistu peticu iz zalaganja, prenosi HRT.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI