FUCHS SE OGLASIO O SLUČAJU IZ KLASIČNE GIMNAZIJE: ‘Nadam se da više nikom neće pasti na pamet da utječe na ravnatelje i učitelje’

Goran Mehkek/Cropix

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u srijedu je komentirao slučaj iz zagrebačke Klasične gimnazije, u kojemu je Prosvjetna inspekcija ustvrdila nepravilnosti u radu škole, kao i izrečene mjere. Kazao je da se “nada da više nikom neće pasti na pamet da utječe na ravnatelje i učitelje”.

Fuchs je istaknuo kako je u nalazu inspekcije ključna izjava profesorice matematike da se od nje tražilo da promijeni ocjenu.

“Prosvjetna inspekcija sve je proslijedila nadležnim službama, odnosno sve je prijavljeno policiji koja ima ovlasti ispitati profesoricu”, naglasio je ministar.

“Utvrdi li se da je bilo zahtjeva prema profesorici matematike da dopisuje ili mijenja ocjene i kada saznamo tko je to radio, odnosno zahtijevao izmjenu i dopunu ocjena, taj će onda snositi sankcije”, dodao je te je naglasio kako je profesorica dobila opomenu jer je mogla odbiti promjenu ocjene, unatoč tome što je bila pod pritiskom.

Podsjetimo, radi se o slučaju iz Klasične gimnazije, kada je otkriveno kako je Sanja Musić Milanović nakon završetka nastave, ravnateljici Zdravki Martinić-Jerčić poslala mail te je isticala nepravilnosti.



“Ako su tate i mame još k tome javne osobe, onda je njihovo postupanje na ovakav način dodatno strašno”, komentirao je Fuchs.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI