FUCHS OŠTRO PORUČIO BULJU: ‘Ovo je preozbiljna situacija da bi se na njoj zarađivalo jeftine političke poene’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ministar obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je početak nove školske godine.

“Imamo i imat ćemo zahtjevnu školsku godinu s obzirom na razvoj pandemije i veći broj zaraženih, to smo očekivali, takav je trend s delta varijantu. Apeliram na cijepljenje prosvjetnih radnika. Komentar na zbivanja prije tjedan dana i izjave ljudi koji su znani i nisu – ovo je preozbiljna situacija da bi se na njoj zarađivalo jeftine političke poene. To je, nažalost, pojava za osuditi da se preko obrazovanja i djece pokušavaju privući javnost i mediji da ih komentiraju. Srećom imamo dobre ravnatelje koji neke čudnovate zahtjeve ne uvažavaju”, rekao je Fuchs aludirajući na zahtjev gradonačelnika Sinja Mire Bulja koji želi da se u osnovnim i srednjim školama ne nose maske.

Lokalni stožer donio je takvu odluku, ali mu županija to ne dopušta.

Osvrnuo se i na učiteljicu Bernardu Jug koja u Facebook objavama zagovara retoriku ‘antimaskera’.

“Ona ima već nekoliko prijava, nedavno je jedna nova, ona negdje na svom Facebooku potiče, vjerojatno će morati odgovarati za te objave”, rekao je Fuchs.



Dotaknuo se i rasta broja zaraženih i među učenicima.

“Online nastava je uvijek spremna, zasad idemo kako smo zamislili. Nema semafora, zaključili su da to nije dobar pristup, pratimo situaciju, ne spuštamo odgovornost. Imamo spremnu online nastavu, sada idemo s varijantu i preporuku da se ne stavljaju sva djeca u samoizolaciju jer je par učenika u školi bolesno, dio koji smo relaksirali išao je na dobrobit djece da u načelu u razredima ne nose maske, no nećemo dozvoliti da se krše odredbe da se u javnim prostorima nose maske, ne razumijem da netko može biti protiv toga”, zaključio je ministar.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI