FUCHS OGORČENO O MILANOVIĆU: ‘Javno komuniciranje trebalo bi biti primjereno, ne bismo se smjeli vrijeđati’

Goran Mehkek/Cropix

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je intervenciju Sanje Musić Milanović u Klasičnoj gimnaziji kao i podizanje ocjene njezinom sinu i još nekim učenicima, a nakon toga i izjave predsjednika Zorana Milanovića koji je vrijeđao predmetnu nastavnicu, objavio je Dnevnik Nove TV.

“Nekoliko puta sam ponavljao da bi javno komuniciranje trebalo biti primjereno, da se ne bismo smjeli vrijeđati. Ako je netko u javnoj službi, onda itekako treba paziti jer se to analizira višekratno”, rekao je Fuchs.

Dodao je kako je to nedopustivo.

Nije se čuo s ravnateljicom škole.

“Čekamo da se čitav postupak završi. Nakon što je prosvjetna inspekcija obavila svoje, na policiji je da se utvrdi izjava profesorice koja je rekla da je od nje traženo da korigira ocjenu”, istaknuo je ministar.“Po zakonu i određenim aktima, valjana zaključena ocjena je ona koja je prošla razredno vijeće, u ovom slučaju – to je ocjena pet”, naglasio je.

Rekao je da će se mijenjati sustav i da se ocjena neće moći mijenjati u “međuprostoru”.

Po nekim navodima, Sanja Musić Milanović je bila u školi nakon zaključivanja ocjene. Naime, dva tjedna prije toga roditelj ne bi trebao dolaziti u školu.

Fuchs je rekao da ne može komentirati poteze Musić Milanović jer ne zna je li ona bila u školi.

“U tom mailu nema nijedna rečenica kojom se traži izmjena ocjene, taj se mail referira na nedostatke koji su se zbili pola godine ranije”, rekao je Fuchs.

Po njemu, pritisak je “indikativan”.

Fuchs je rekao da za roditelje koji su nezadovoljni radom nekih nastavnika postoje institucije koje kontroliraju rad.

“Pokušavali smo vratiti dignitet nastavnicima – kroz ukidanja anonimnih prijava, dizanjem plaća više od 20 posto i onda u jednom trenutku dobijemo u javnoj sceni negativan, kontra-efekt gdje se nastavnike proglašava propalicama. To definitivno nije u redu”, rekao je ministar.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI