FUCHS O NOŠENJU MASKI: ‘Ne vjerujem da je to takav užasan problem da nekakva horda treba upadati u škole i prosvjedovati’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zbog upada antimaskera u školu u Krapinskim Toplicama i postavljanje zaštitara i policije na ulaz, ministar Radovan Fuchs u ponedjeljak je održao sastanak s predstavnicima škole.

Podsjećamo, sve je počelo nakon što je jedan učenik osmog razreda u zajedničkim prostorijama odbio nositi masku nakon čega je napustio školu.

“Mi smo u prvom redu stigli ovdje da bi pružili podršku ne samo ravnatelju, nego i nastavnicima i osoblju škole koja je pretrpjela jedan nemili događaj. Ovaj događaj ostavio je određeno traumatsko iskustvo ljudima koji rade u školi. Zahvaljujem županiji koja se uključila kako se ne bi ponavljali ovakvi čudni događaji”, rekao je Fuchs.

Podsjetio je i kako su prema Zakonu zabranjena okupljanja oko i u obrazovnim ustanovama za vrijeme dok su djeca u objektu.

“Sigurno nije bilo lijepo gledati provaljivanje u školu. To se ne smije događati. Ja sam u koordinaciji s ministrom unutarnjih poslova”, dodao je Fuchs. Kazao je i da svatko može imati svoje uvjerenje, ali da ako postoje pravila, ona vrijede za sve.



“U prvom redu je sigurnost djece, a onda i nastavnika, poslije toga sve ostalo. Hoće li se mjere korigirati, ovisi o epidemiološkoj situaciji. Ako situacija bude išla u smjeru da se nešto može mijenjati u epidemiološkim mjerama, onda će se mijenjati. Ovo je velika škola koja može osigurati uvjete za učenike”, rekao je Fuchs te dodao kako ne vjeruje da je takav užasan problem da djeca u zajedničkim prostorijama trebaju staviti masku da bi u školu upadala nekakva horda i zbog toga prosvjedovala. Naglasio je da će zasad pod nadzor staviti sve objekte u kojima se odvija nastava.

“U koordinaciji s policijom će se to nadzirati do daljnjega. Zaštitari će biti ovdje u školi do kad bude potrebe”, zaključio je ministar, prenosi N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI