FUCHS KAŽE DA TO NIJE NIČIJI HIR: ‘Za nedolazak na posao postoje sankcije, a zna se tko je tome podložan!

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Učenici svih uzrasta ovog su se tjedna ponovo vratili u školske klupe nakon jesenskih praznika i dva dana online nastave pa iako se broj pozitivnih učenika i nastavnika u međuvremenu i povećao.

Kako bi se osigurala veća sigurnost prosvjetnih djelatnika, Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo od utorka u sustav obrazovanja uvodi covid-potvrde bez kojih nastavnici neće moći ući u učionice. To je naravno izazvalo puno polemike među nastavnicima i školskim osobljem.

A o tome što će se sve ove školske godine osim uvođenja covid-potvrda promijeniti u školama, ali i što čeka sustav visokog obrazovanja, za Novi list je komentirao ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Kazao je da ne očekuje otpor nastavnika prema testiranju i uvođenju covid-potvrda te da zato nisu predviđene sankcije za one koji ih ne budu imali.

“Rekao sam da ne očekujem većih problema jer ova mjera ima samo jedan cilj, a to je da se osigura što veća sigurnost zaposlenika odgojno-obrazovnih ustanova i to najviše onih zaposlenika koji nisu preboljeli, niti su cijepljeni.



Rekao sam da nema sankcija za necijepljene i netestirane, ali takvi neće moći doći na svoje radno mjesto, a neopravdan dolazak na radno mjesto spada u radno pravo za koje su predviđene sankcije.

Već sam jednom rekao i opet ponavljam – nije ovo nečiji hir, svatko od nas mora napraviti što može kako bismo što prije izašli iz ove situacije. Cijepljenje je jedini način da se vratimo u predpandemijsko vrijeme. Ne vjerujem da ima puno onih koji će staviti bilo što ispred interesa djece jer svi mi koji radimo u sustavu odgoja i obrazovanja smo tu zbog učenika”, rekao je  ministar Radovan Fuchs.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI