FUCHS ČESTITAO NA USPJEŠNOM ZAVRŠETKU ŠKOLSKE GODINE: ‘Sve skupa smo okončali na opće zadovoljstvo i najbolje što se moglo u danim prilikama’

Goran Mehkek/Cropix

Na prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe je i zadnji dan školske godine.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs čestitao je učenicima i svim ostalim sudionicima u sustavu na uspješnom završetku nastavne godine. Rekao je kako su prve dvije trećine bile iznimno zahtjevne. Izrazio je nadu da će sljedeća biti bez prevelikih stresova, pandemija i ostalih nedaća.

“Međutim sve skupa smo okončali, rekao bih, na opće zadovoljstvo i najbolje što se moglo u danim prilikama”, rekao je Fuchs nakon sjednice Vlade.

Dodao je kako smo školsku godinu uspjeli okončati kao zemlja koja je, prema anketama Svjetske zdravstvene organizacije, imala najmanji broj dana online nastave.

Napomenuo je kako su ove godine u osmim razredima u 80 škola prvi put provedeni nacionalni ispiti koji su “dali orijentacijski uvid u to što bismo trebali i kako dalje”.



Nacionalne ispite sljedeće godine pisat će svi osmi razredi u Hrvatskoj. Ministar je naglasio da se ti ispiti neće ocjenjivati nego služe za provjeru sustava i evaluaciju te da će ti podaci poslužiti za unaprjeđenje rada u samim obrazovnim institucijama, ali i kao smjernice za učiteljske fakultete.

Učenicima koji su završili osnovnu i srednju školu, poželio je puno uspjeha u daljnjem školovanju.

“Oni su svi skupa generacija koja je dosta trpjela tijekom svog školovanja, ali mislim da je i kroz taj zahtjevni oblik školovanja puno i naučila, i siguran sam da će daljnje školovanje biti uspješno i želim svima skupa buduću školsku godinu bez prevelikih stresova, pandemija i ostalih nedaća”, zaključio je Fuchs.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI