FRANIĆ PROTIV PULJKA: ‘Prijava zbog zloporabe položaja i ovlasti te trgovanja utjecajem u namještanju višemilijunskih poslova privatnoj tvrtki’

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Protiv splitskog gradonačelnika Ivice Puljka i njegovih suradnika, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu proslijedilo je Uskoku u Zagreb kaznenu prijavu rekao je nezavisni vijećnik u splitskom Gradskom vijeću Ante Franić.

“Općinsko državno odvjetništvo u Splitu proslijedilo je Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u Zagrebu kaznenu prijavu protiv gradonačelnika i njegovih suradnika zbog zloporabe položaja i ovlasti te trgovanja utjecajem u namještanju višemilijunskih poslova posredovanja u osiguranju privatnoj tvrtki”, rekao je Franić.

Prema njegovim riječima, rad gradonačelnika Ivice Puljka i njegovih suradnika, od kojih se posebno u svojem aktivističkom ponašanju i kršenju zakona ističe Bojan Ivošević, najmjerljiviji je po kaznenim prijavama i tužbama za naknadu štete koje su pokrenute protiv Grada Splita i njih osobno, a svakim njihovim potezom, kako ističe Franić, sve ih je više.

“Odluke i postupke ne temelje na zakonu i pravnim procedurama, već planiranim PR prezentacijama kojima traže potporu javnosti za svoje postupke, a krajnji cilj je politički revanšizam i svojevrsni linč u kojem Bojan Ivošević čak i uživa. Da se radi o aktivističkom nerazumijevanju rizika, ali i svojevrsnom pogodovanju kojom je gradonačelnik privatnoj tvrtki za posredovanje u osiguranju omogućio milijunski prihod, najbolje potvrđuje navedena kaznena prijava i uključivanje Uskoka u provođenje izvida i istražnih radnji”, istaknuo je Franić. On je sada nezavistan, a donedavno je bio SDP-ov gradski vijećnik.

Po njegovim riječima, građanima Splita svejedno je radi li se tu o nesposobnosti ili korupciji gradonačelnika Puljka i njegovih suradnika jer je činjenica da Grad s takvom vlašću gubi vrijeme i novac, uz milijunske tužbe za naknadu štete koje mu dolaze kao rezultat njihova aktivizma. Franić također smatra da su ostavka gradonačelnika Ivice Puljka i novi izbori bliže su nego što su mislili.



“Prvi službeni posjet Zagrebu nakon 140 dana vlasti gradonačelnik Ivica Puljak provest će po svemu sudeći u prostorijama Uskoka, što je velika šteta za njegov PR jer se mjesecima nadao kako će ga na sastanak primiti premijer Andrej Plenković”, ističe Franić.

Ante Franić uz svoje priopćenju prilaže i dopis Općinskoga državnog odvjetništva u Splitu poslan Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u Zagrebu.

U dopisu je kaznena prijava vijećnika Ante Franića od 21. listopada protiv gradonačelnika Ivice Puljka, zamjenika gradonačelnika Antonia Kuzmanića i voditeljice Odsjeka za komunalno gospodarstvo u Gradu Leone Grgić zbog zloporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, priopćio je ODO.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI