FRANIĆ I KERUM PORUČILI PULJKU: ‘To je cirkus Monthya Phytona a spreman je ne koaliciju s crnim vragom’

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vijećnik SDP-a u splitskom Gradskom vijeću Ante Franić u petak je optužio gradonačelnika Ivicu Puljka da je prevario više od 500 građana koji su se kandidirali za nadzorne odbore i upravna vijeća gradskih tvrtki te je ocijenio kako on i njegovi suradnici sliče na Leteći cirkus Montyja Pythona.

Oglasio se o svemu na svojoj Facebook stranici.

“Majstor iluzije ili gradonačelnik Puljak je na do sada neviđen način prevario više od 500 građana koji su se u dobroj vjeri i nadi prijavili na javni poziv, odabravši svoje unaprijed određene kandidate, uz pokojeg kandidata sveprisutne Branke Ramljak koja takve prilike ne popušta,”  piše Franić.

Fascinantna je Puljkova lakoća kojom izlazi u javni prostor i tim istim ljudima priča o neviđenom načinu upravljanja i izboru najboljih kandidata, a u biti su bili samo alibi stvaranja iluzorne transparentnosti bez da je ikoga od njih barem tajnica iz Banovine nazvala i zahvalila na prijavi.
Osim toga, Puljak i njegovi suradnici koji sve više nalikuju na Leteći cirkus Montyja Pythona učinili su dostupnim imena svih prijavljenih kandidata, uključujući životopise s osobnim podacima i motivacijska pisma koji su danima kružili javnim prostorom i društvenim mrežama.
U svakom normalnom demokratskom društvu gradonačelnik Puljak bi podnio ostavku ili bio smijenjen, ali ne u Splitu i Hrvatskoj jer za njihovu stabilnu budućnost i funkciju se pobrinuo Zakonodavac.
Ovdje zakone donose ljudi vrlo slični Puljku, oni kojima je politika više od života i jedina prilika izaći u javnost, odnosno kojima je samopromocija stil života.
Dao sam novoj vlasti priliku, uvažavajući legitimitet koju su im dali građani Splita i nisam sudjelovao u niti jednom sastanku tzv. vladajuće većine, ali moj kredit gradonačelnik je potrošio kao i kod vjerojatno većine naših sugrađana.
Svaki dobar projekt s bilo koje političke opcije dobiti će moju podršku, a sam ću se truditi gurati sve projekte o kojima sam govorio u kampanji, jer u njih zaista vjerujem, osobito izgradnja škole na Kili, Pos stanovi, Žnjanski plato, Centar za magnetsku dijagnostiku i ostali.

 



 

Predsjednik Hrvatske građanske stranke i bivši splitski gradonačelnik Željko Kerum u petak je na svojoj Facebook stranici ocijenio da je gradonačelnik Ivica Puljak radi svojih interesa spreman na trgovinu i s “crnim vragom”.

“Ovo je tek početak, a jasno je da su Puljak i njegovi spremni na suradnju i trgovinu i s crnim vragom kako bi ostvarili svoje interese,” ocijenio je Kerum komentirajući jučerašnju sjednicu splitskog Gradskog vijeća.

“Dragi prijatelji, pratio sam jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća. Nakon toga sam čekao izjave političkih opcija ali i novinara. Nitko nije dao točnu dijagnozu, a dijagnoza je: čista trgovina, gaženje riči i obećanja, laži i na kraju varanje građana, odnosno birača”, poručio je Kerum.

Kerum je za subotu sazvao konferenciju za novinare u Rogoznici.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI