(FOTO,VIDEO) DUGO IŠČEKIVANI DAN ZA MILIJARDERA: Bezos leti u svemir, raketa je lansirana

Foto: Screenshot/YouTube

Milijarder Jeff Bezos, najbogatiji čovjek na svijetu, uskoro će odletjeti u svemir.

Bit će dio posade rakete New Shepard svoje kompanije Blue Origin.

S njim će se na povijesni izlet otisnuti i njegov brat Mark Bezos, 82-godišnja Wally Funk te 18-godišnji student Oliver Daemen. Lansiranje bi se trebalo započeti u 15:00 sati, odnosno u 8:00 sati po lokalnom vremenu.

(UŽIVO) Kreće drugi povijesni let

15:13  Raketa je uspješno lansirana u svemir



Raketa u kojoj je Bezos je uspješno lansirana u svemir.

15:08 Bezos će uskoro poletjeti.

Let raketom New Shephard trajat će svega 11 minuta jer raketa neće ući u orbitu.

Posada New Sheparda provest će nekoliko minuta izvan Karmanove linije – međunarodno priznate granice između Zemljine atmosfere i svemira, na 100 kilometara nadmorske visine.

Mjesto lansiranja rakete nalazi se usred masivnog privatnog ranča koji posjeduje Bezos, a koji je smješten u ruralnom zapadnom Teksasu.

U svemir će se danas otisnuti ekipa koja uključuje najmlađe i najstarije ljude koji su ikada bili u svemiru. 82-godišnja Wally Funk, postat će najstarija osoba koja je putovala u svemir, Ona je volontirala kao članica 1961. godine programa Mercury 13, privatno financiranog podviga čija je ideja bila osposobljavanje žena za let u svemir.

Najmlađi putnik je 18-godišnji student Oliver Daemen, koji je putovanje dobio putem dražbe, a čiju je kartu platio misteriozni kupac za 28 milijuna dolara. Izvor blizak obitelji rekao je da je Oliverovo mjesto kupio njegov otac, Joes Daemen, osnivač i direktor investicijske tvrtke sa sjedištem u Nizozemskoj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI