(FOTO) VANDALIZAM NOĆNOG MARŠA? Pogledajte što je osvanulo po zagrebačkim ulicama!

Sanjin Strukic/PIXSELL

Vandalizam je to koji će, čini se, proći nekažnjeno

Na cestama diljem Zagreba osvanuo je niz provokativnih poruka poput “Besplatan pobačaj”, Marš na 8. mar(t)š! i slično. Sudeći prema porukama, njihovi je autor nepoznat netko tko je sudjelovao u Noćnom maršu na Dan žena.

Podsjetimo, feministički kolektiv fAKTIV organizirao je Noćni marš – 8 mart, prosvjedni marš koji se održava drugu godinu zaredom, a čija je ovogodišnja glavna tema ‘borba za ugrožena seksualna i reproduktivna prava žena, posebno pravo na pobačaj’.

Noćni marš protiv , kako tvrde, pokušaja da se ograniče dosegnuta prava žena održan je 8. ožujka na zagrebačkom Trgu žrtava fašizma.

“Krivac za ovakvu situaciju su Vlada i Katolička crkva i sve satelitske strane katoličke crkve. Žene su sve morale boriti i ovaj marš je prvi korak”, kazala je Jelena Tešija.

“Sindikat žena protiv kretena”, “Opus Dej, go avej”, “Žena, majka, radnica” neki su od natpisa viđenih u povorci u kojoj je bilo oko pet tisuća ljudi, a koja je šetnju Zagrebom završiti u parku Zrinjevac. Nakon njih u Zagrebu su ostale poruke koje možete vidjeti u fotogaleriji ili ćete ih zapaziti pogledate li u tlo pod nogama šećući Zagrebom.



Vandalizam je to koji će, čini se, proći nekažnjeno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI