(FOTO) Provjerite kako se glasalo u vašem mjestu!

Screenshot

Donosimo izborne rezultate DIP-a za gradonačelničko mjesto u dijelu hrvatskih gradova

Privremeni neslužbeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva pokazuju da je HDZ na izborima za gradska vijeća osvojio većinu u 12 većih gradova, SDP u pet, IDS i Stranka rada i solidarnosti imaju većinu u po jednom gradskom vijeću kao i dvije nezavisne liste, koje su se natjecale na nedjeljnih lokalnim izborima.

HDZ tako ima većinu u gradskim vijeća Krapine, Virovitice, Vukovara, Požege, Bjelovara, Karlovca, Gospića, Zadra, Šibenika, Splita i Dubrovnika i Velike Gorice. SDP je najviše glasova osvojio u gradskim vijećima Rijeke, Osijeka, Čakovca, Koprivnice i Siska. IDS ima većinu u Gradskom vijeću Pule, a Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Nezavisna lista Mirka Duspare, dosadašnjeg gradonačelnika, osvojila je najviše glasova u Gradskom vijeću Slavonskog Broda a lista Ivana Čehoka, nekadašnjeg gradonačelnika, u gradskom vijeću Varaždina.

I prvom su krugu, među većim hrvatskim gradovima, izabrana četiri gradonačelnika iz redova HDZ-a:  gradonačelnik Vukovara, gdje je sa 61 posto glasova potvrđen dosadašnji gradonačelnik Ivan Penava (HDZ-HKS) , kao i gradonačelnik Virovitice Ivan Kirin (HDZ-HSLS-HSP AS) sa 60 posto glasova. Gradonačelnik Krapine (HDZ, A-HSS 1904-HSS-ZDS) Zoran Gregurović osvojio je 58 posto glasova, a novi zadarski gradonačelnik Branko Dukić (HDZ-HSP AS,HSU, Hrast) izabran je sa 51 posto glasova.

Nakon drugog kruga izbora znat će se gradonačelnici drugih većih gradova poput Zagreba u kojemu će se birati između Milana Bandića i Anke Mrak Taritaš.

U Splitu će se natjecati Željko Kerum (HGS,PG-NG) i Andro Krstulović Opara (HDZ), a u Osijeku Ivica Vrkić, kojeg podupire SDP, sa osvojenih 37 posto i kandidatkinja HDZ-a Ivana Šojat sa osvojenih 17 posto. U drugom krugu u Rijeci natjecat će se dosadašnji gradonačelnik Vojko Obersnel (SDP-PGS-HSU-IDS-Laburisti-SDSS,HSS) koji ulazi sa 40 posto glasova i nezavisni kandidat Hrvoje Burić sa 17 posto.



Ovdje provjerite kako se glasalo u Vašem mjestu!

Donosimo izborne rezultate DIP-a od 10 sati za gradonačelničko mjesto u dijelu hrvatskih gradova:

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

Desk

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI