(FOTO) Mostovci ukazali na spornu pojedinost: Priznaje li premijer da je pogriješio s razrješenjem ministara?

Patrik Macek/PIXSELL

'Zašto je predsjednik Vlade donio različita Rješenja o razrješenju ministara u razmaku od 40-tak dana ', pitaju se Mostovci

Most nzavisnih lista u ponedjeljak se oglasio priopćenjem u kojem upozoravaju da je premijer Plenković potpisao dva različita rješenja o razrješenju ministara.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Prošli tjedan imenovani su novi članovi Vlade, a neki dosadašnji ministri promijenili su resor. Prethodno ih je predsjednik Vlade razriješio dužnosti ministra no javnosti je promaknula jedna pojedinost u Rješenju o njihovu razrješenju.

Kada je 27. travnja predsjednik Vlade Andrej Plenković razriješio dužnosti Mostove ministre to rješenje je stupilo na snagu danom donošenja. Ministri su smijenjeni, a njihove dužnosti su prenesene na državne tajnike, koje je imenovala Vlada i koji nisu odgovorni Hrvatskom saboru. Upravo to većina ustavnih stručnjaka smatrala je spornim, tvrdeći da je rješenje o razrješenju tih ministara trebalo stupiti na snagu s imenovanjem novih ministara.

U četvrtak, 8. lipnja, predsjednik Vlade razriješio je dužnosti ministre Kuščevića i Ćorića, ali u točki 2. Rješenja navodi se da to Rješenje stupa na snagu trenutkom iskazivanja povjerenja Hrvatskog sabora novom ministru (graditeljstva i prostornog uređenja, odnosno rada i mirovinskog sustava).



„Zašto je predsjednik Vlade donio različita Rješenja o razrješenju ministara u razmaku od 40-tak dana pozivajući se na istu ustavnu odredbu? Da li predsjednik Vlade donosi različita rješenja imajući u vidu samo činjenicu iz koje stranke dolaze ministri koje razrješuje dužnosti? Ili predsjednik Vlade zapravo priznaje da je pogriješio s razrješenjem Mostovih ministara i da uvažava stajalište većine ustavnopravnih stručnjaka da ministar koji je razriješen dužnosti ostaje na njoj do imenovanja novog ministra?“ – izjavio je saborski zastupnik Robert Podolnjak.

Most
Most
Most
Most
Facebook Comments

Loading...
DIJELI