(FOTO) MILANOVIĆ U EKSTAZI! Hrvatski predsjednik nakon pobjede protiv Brazila: ‘Hrvatska može do kraja s ovakvom igrom’

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je u službenom posjetu Čileu gdje je večeras gledao veličanstvenu pobjedu Hrvatske nad moćnom reprezentacijom Brazila.   S fotografija koje su objavljene u čestitci na njegovom službenom Facebook profilu, može se vidjeti kako je prilikom gledanja utakmice u društvu Hrvata iz Čilea sve prštalo od veselja.

Milanović je nakon utakmice dao i izjavu:

“Velika je pobjeda. Brazil mi je nekako do sada davao dojam najjače momčadi. Mi smo ih uspjeli svesti na njihovu i oni nas na našu mjeru, što znači da je bilo sve jako ravnopravno i super. Tko nije spreman na stres neka ne ustaje iz kreveta. Hrvatska može do kraja s ovakvom igrom. Brazil je dao igrati i igrao je.”
FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta
“Potpuno je drukčiji pristup od Japana, puno bolji nogometaši pojedinačno, a nisu dominirali nad Hrvatskom. Nisu uopće dominirali. Jednog dana doći će novi lavovi, novi čopor, ali ovi su još uvijek živi”, osvrnuo se predsjednik Milanović nakon utakmice na pobjedu hrvatske reprezentacije nad Brazilom i ulazak u polufinale Svjetskog prvenstva.

Prije utakmice Predsjednik je rekao da očekuje borbu, a hrvatskoj reprezentaciji poručio da budu emocionalno stabilni jer, kako je kazao, pamet već imaju.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

“Ne dati se impresionirati, znanje imaju. Neka se oznoje Brazilci, a Hrvatska nikada nije autsajder. Ući među osam na svijetu već je sjajno, ali s time se ne treba zadovoljiti. Treba gristi kao da je zadnje. To je momčad čiji kostur čine igrači koji su nevjerojatno iskusni i još uvijek su u dobroj snazi”, rekao je Milanović.

https://www.facebook.com/ZoranMilanovic/posts/pfbid02JSM9pEzRhHSCmyY4jnczNGYkb1F6aee4MyjzPJNkeAYLMrhpaMtDaQWYAp3s1vQwl



Svoj službeni posjet Republici Čileu predsjednik Milanović je počeo u petak u Antofagasti, gradu i istoimenoj regiji Čilea, susretom s izaslanicom Predsjednika Republike Čilea u Regiji Antofagasta Karen Behrens.

Predsjednik Milanović i izaslanica predsjednika Čilea razgovarali su o položaju i ulozi Hrvata u regiji Antofagasta, pri čemu je izaslanica Predsjednika Čilea istaknula veliki doprinos Hrvata za razvoj ove regije kako u prošlosti, tako i danas.

Dodala je kako Hrvati, odnosno njihovi potomci imaju veliki ugled i utjecaj. Procjena je kako potomci Hrvata čine oko četvrtine stanovnika Antofagaste. Također su razgovarali o funkcioniranju regionalne i lokalne vlasti u Antofagasti.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta

Na današnjem sastanku sudjelovali su i regionalni predstavnici državnih ministarstava; Glavnog tajništva Vlade, ministarstva pravosuđa, ministarstva rudarstva, ministarstva stanovanja, ministarstva prometa i ministarstva energetike.

Uz predsjednika Milanovića na sastanku u Uredu izaslanice Predsjednika Čilea u Regijij Antofagasta bili su predstojnik Ureda predsjednika Republike Orsat Miljenić, savjetnik Predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, zastupnica Hrvatskoga sabora i voditeljica Međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska-Čile Natalija Martinčević te veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Čile Mira Martinec.

Predsjednik Milanović sutra će u poslijepodnevnim satima obići sportska i kulturna društva hrvatskih iseljenika u kojima će se susresti s hrvatskim iseljenicima u Antofagasti: Društvo “Sociedad Croata”, Vatrogasno društvo br. 3 “Bomba Hrvatska” i Sportski klub “Hrvatski sokol” te obići Parque Croacia (Park Hrvatska).

Potom će se u 20 sati održati svečana večera Predsjednika Republike s hrvatskim iseljenicima na sjeveru Čilea u Hotel Antofagasta, gdje je predviđeno i njegovo prigodno obraćanje.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Tomislav Bušljeta
Facebook Comments

Loading...
DIJELI