(FOTO) Kikaš kod Vinka Kolobarića u Frankfurtu okupio Hrvate

Dirljivim riječima zahvale prisutnima se sa pozornice obratio i Vladimir Duvnjak, generalni konzul Republike Hrvatske u Frankfurtu, ukazavši na Kikaševu hrabrost u najtežim danima stvaranja Hrvatske

Nakon brojnih njemačkih putovanja Anton Kikaš stigao je Hrvatima u Frankfurt na Majni. Kako kaže, grad koji je zavolio te 1991. godine kada je organizirao akciju pomoći za svoju domovinu.

Po tko zna koji put neumorni i duhoviti dobročinitelj Anton Hrvatima je pričao svoj životni story u kojemu se nije bojao umrijeti za domovinu. Bila je tišina i svi su ga pažljivo slušali. Ljubav je njegova u to ratno vrijeme prema domovini, a i danas, bila jača od svega. Vjera i nada pobjedile su sve prepreke koje su se te godine našle pred Kikašem, čija je misija, ona domoljubna, na kraju ipak bila pobjednička.

Normalno uz pomoć Božju. Ove ga je večeri u Frankfurtu ugostio poznati Hrvat, Širokobriježanin, Vinko Kolobarić -“Hrvatska zora” i organizirao mu u svojemu hotelu Sandelmühle jednu nezaboravnu prezentaciju i susret sa našim ljudima. Jer neka se zna istina, Kikaš je živa enciklopedija jednog vremena stvaranja nove Hrvatske, istinski borac za svoju domovinu, njezinu slobodu, ljudska prava i slobode svakoga čovjeka. Ove večeri na njegov skupu u Frankfurtu bio je veliki broj intelektualaca.

Oni cijene Kikaša kao uspješnog poduzetnika, pisca i pjesnika sa puno duše, izuzetno dojmljivog prijatelju i neprijatelju, jer za svakoga ima duše, ljubavi i razumjevanja.Kako su ga samo ti neprijatelji mogli tako zarobljenoga nemilosrdno tući. Kako ih nije duša boljela?

A ove večeri Antona su srdačno došli pozdraviti svi oni koji ga izrazito cijene, visoki crkveni uglednici: vlč. Ivica Komadina, hrvatski dušobrižnik u Njemačkoj, Anto Batinić, poznati naš franjevac i novinar u Njemačkoj, dr.Adolf Polegubić, urednik mjesečnika Žive zajednice, generalni konzul RH Vladimir Duvnjak i njegov kolega Ante Bagarić, dr. Sussane Pavišić, Ivo Zeba, ugledni hadezeovac i predsjednik EU za grad Russelsheim , dr. Stijepo Bogdanović, kao i mnogi drugi naši iseljenici koji su te 1991. godine čuli i divili se Kikaševoj domoljubnoj misiji.



Dirljivim riječima zahvale prisutnima se sa pozornice obratio i Vladimir Duvnjak, generalni konzul Republike Hrvatske u Frankfurtu, ukazavši na Kikaševu hrabrost u najtežim danima stvaranja Hrvatske.

Njegov film “Nisam se bojao umrijeti” koji je snimo ugledni režiser Jakov Sedlar i ove je večeri plijenio pozornost naših ljudi koji su ga pogledali sa velikim zanimanjem, a nakon toga Anton je publici govorio o svojem životu i djelovanju među Hrvatima u Kanadi, na što su ga nazočni u više navrata nagradili dugačkim pljeskom. Druženje je nastavljeno svečanim domjenkom gdje su se u srdačnim razgovorima gotovo svi fotografirali sa Antonom uz veliku zahvale za sve ono što učinio i što danas čini za Hrvatsku. I dok se simpatični domoljub i pjesnik prisjećao svojim iseljeničkih dana u Kanadi samo su komentirali: E, da nam je danas dati jednog Kikaša i u Njemačkoj koji će tako zdušno među iseljeništvom širiti svoju ratnu priči i istinu o Hrvatskoj, ujedinjavati naše ljude, cijeniti domovinu i njezine branitelje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI