(FOTO) KASNA JESEN POKAZALA SVOJU PRAVU ĆUD: Potopljen Novi Vinodolski od obilne kiše

Foto: CROPIX

Kasna jesen pokazuje svoju pravu ćud pa je tako snažno nevrijeme popraćeno grmljavinom zahvatilo u petak ujutro Rijeku, Novi Vinodolski, Malinsku i Crikvenicu. Od jutra se ti nemili prizori dijele na društvenim mrežama.

Jaka kiša koje je padala tijekom noći i kroz jutro u Novom Vinodolskom potopila je ulice grada. Na fotografijama se vidi kako su priobalna područja potpuno potopljena, a na brojnim lokacijama diljem grada snimljeni su videi slijevanja velike količine vode po ulicama.

Društvenim mrežama šire se i fotografije potopljenih automobila i autobusa. Gotovo je nemoguće kretati se kroz grad, a zbog velike količine vode morali su intervenirati i vatrogasci.

Inače, za riječku regiju u petak je uključen narančasti meteoalarm, koji označava opasno vrijeme, dok je za ostatak zemlje, osim za osječku regiju, uključen žuti meteoalarm.

“Mjestimice obilna oborina. Lokalno moguće bujične i urbane poplave. Količina oborine > 70 mm. Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima”, objavili su iz DHMZ-a.Facebook Comments

Loading...
DIJELI