(FOTO) FOTOGRAFIJE KOJE ĆE SVE DOČARATI! Kako napreduju radovi na Pelješkom mostu: Samo nekoliko dana dijeli do njegovog spajanja

Sljedećeg tjedna, točnije 28. srpnja, trebao bi konačno biti spojen Pelješki most, čime će biti napravljen veliki korak u spajanju juga Hrvatske s ostatkom kontinenta.

U noćnim satima tog dana trebao bi biti ugrađen zadnji segment čelične nosive konstrukcije mosta koji će time biti spojen u punoj dužini od 2,4 kilometra, od Komarne do Brijeste na Pelješcu.

Spajanje mosta, a time i Hrvatske, dogodit će se na udaljenosti 1.500 metara od Komarne i 900 metara od Brijeste.


Preostalo je bilo ugraditi još samo dva segmenta dužine po 18 metara, ukupno samo 36 metara mosta, a predzadnji je segment ugrađen jučer.Radnicima China Road and Bridge Corporationa (CRBC) u početku je trebalo 11 dana da zavare jedan segment, no uhvatili su dobar ritam pa im sad za to treba sedam dana.

Stoga će se i spajanje mosta dogoditi dva mjeseca prije prvog roka, čime mogu biti vrlo zadovoljni u Hrvatskim cestama, investitoru radova.

Stoga će se i spajanje mosta dogoditi dva mjeseca prije prvog roka, čime mogu biti vrlo zadovoljni u Hrvatskim cestama, investitoru radova.

Također, radnici Brodosplita odmakli sa montažom nosivih segmenata vijadukta Prapratno.

Na trasi prilazne ceste iz pravca Dubrovnika osim vijadukta Prapatno splitski škver ugovorio je izradu i montažu čelične konstrukcije i za most Ston.

Zanimljivo je da su segmenti za jedan i drugi objekt izrađeni u halama brodogradilišta, a za vijadukt su dopremljeni na gradilište Jadrolinijinim trajektom direktno iz Brodosplita do obližnjeg trajektnog pristaništa Prapratno, iz kojega inače polazi trajekt za Sobru na Mljetu.

Pelješki most će u promet biti pušten prema najavama sredinom 2022. godine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI