FILMAŠI UPOZORAVAJU: Hribar u Berlinu pokušava plasirati medijski spin i predstavlja se kao žrtva političkog progona!

Marko Prpic/PIXSELL

Iz novih medijskih istupa, Hribar pokazuje da mu je više stalo do njegove pozicije na čelu fonda, nego do prosperiteta i napretka hrvatskog filma

Inicijativa hrvatskih filmskih autora i djelatnika za očuvanje HAVC-a, čiji su članovi Ivona Juka, Jakov Sedlar, Vinko Grubišić, Zvonimir Ilijić, Branko Ištvančić i mnogi drugi, osvrnula se na putovanje Hrvoja Hribara u Berlin, što smatraju političkim spinom:

“Prije tri dana u izvještajima stranih medija The Hollywood Reporter i Cineuropa, koje piše Vladan Petković, izašao je članak u kojem se citira bivšeg ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvoja Hribara. Hribar objašnjava kako su zbog njegovog razrješenja upitni produkcijski poticaji, kojima Hrvatska privlači strane produkcije na suradnju.

>>> NAPOKON PROGOVORILI FILMAŠI: ‘Želimo razrušiti sve ideološke uplite i kriminalne radnje koje isprepliću HAVC!

Hrvoje Hribar, iako razriješen dužnosti ravnatelja HAVC-a trenutno je u Berlinu na međunarodnom filmskom festivalu, gdje pokušava plasirati medijski spin da je dao ostavku zbog samo jedne sporne točke koju je pronašla državna revizija. Predstavlja se kao žrtva političkog progona te navodi kako je u trenutnoj situaciji cjelokupna proizvodnja filmova u Hrvatskoj ugrožena te kako se kinematografijom želi upravljati iz ideoloških pobuda”, ističu iz Inicijative te dodaju:

“Velikim brojem intervjua, kako za lokalne medije, tako i za međunarodne, Hrvoje Hribar jasno izražava svoje uvjerenje kako hrvatska kinematografija bez njega na čelu HAVC-a nije sposobna opstati.  Iz intervjua je evidentno kako svojim izjavama šteti ugledu hrvatske kinematografije u svijetu te šteti hrvatskom gospodarstvu jer odbija potencijalne koprodukcije i produkcije u Hrvatskoj.



Hrvoje Hribar neposredno nakon razrješenja izjavljivao je  u medijima kako je ostavku podnio s ciljem očuvanja hrvatske kinematografije. Iz novih medijskih istupa, Hribar pokazuje da mu je više stalo do njegove pozicije na čelu fonda, nego do prosperiteta i napretka hrvatskog filma”, zaključuju filmaši iz Inicijative hrvatskih filmskih autora i djelatnika.

>>> ‘Kako je razriješeni Hrvoje Hribar mogao otputovati na FF u Berlin o trošku hrvatskih poreznih obveznika’

Facebook Comments

Loading...
DIJELI