FILIPOVIĆ OPTIMISTIČAN U VEZI GOSPODARSTVA: ‘Nema nekakvih poremećaja, iako se nalazimo u izazovnim vremenima’

Foto: HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u subotu je boravio u Splitu u povodu Dana svetog Duje što je ujedno Dan Grada Splita.

Tom prigodom je odgovarao na pitanja novinara, a jedno od pitanja je bilo što misli na embargo na uvoz ruske nafte, što je odlučila Europska komisija, objavio je N1.

“Što se tiče embarga, u tijeku su pregovori o šestom paketu sankcija prema Rusiji. Republika Hrvatska ga podržava, a istovremeno vodimo računa o svim detaljima kako bi naš energetski sustav funkcionirao neometano kao i dosad. Nema nekakvih poremećaja, iako se nalazimo u izazovnim vremenima. Da nije bilo intervencije Vlade, cijena goriva bila bi još veća. Rast cijena nažalost je problem cijele Europe i svijeta, kao što smo donijeli paket mjera od 1. travnja, pratimo situaciju i bit ćemo uz naše sugrađane”, rekao je Filipović.

Na upit o tome hoće li Hrvatska imati problema s opskrbom plinom, odgovorio je kako Hrvatska ima tri dobavna pravca.

“Mi ćemo, kao i dosad, imati sigurnu opskrbu svim energentima, dosad nije bilo problema, iako su izazovna vremena i svi se suočavaju s velikom neizvjesnošću”, istaknuo je.Komentirao je i potvrdu investicijskog rejtinga Hrvatskoj, što je objavila kreditna agencija Fitch.

“Rejting je potvrda da se javnim financijama u domovini upravlja jako dobro. Nakon dugog niza godina došli smo na investicijsku razinu, ocjena Fitcha je eksterna evaluacija da sve što se radi po pitanju javnih financija ide u dobrom smjeru”, naglasio je ministar.

Dodao je da će hrvatsko gospodarstvo i ove godine rasti, unatoč situaciji u svijetu i posljedicama ruske invazije na Ukrajinu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI