FILIPOVIĆ O SASTANKU S MOL-om: ‘Vlada će inzistirati da se razriješe hrvatski članovi Uprave INA-e’

Screenshot/N1

Ministar gospodarstva Davor Filipović sastao se u srijedu s predstavnicima MOL-a. Ranije je najavio da će na tom sastanku zatražiti smjenu cjelokupne uprave INA-e, kao i promjenu modela korporativnog upravljanja.

Podsjetimo, uoči sastanka odjeknula je vijest da je predsjednik Uprave INA-e Sandor Fasimon ponudio ostavku.

Fasimon je napisao kako je bio “krajnje šokiran kada je saznao za postupke Damira Škugora i njegovih suradnika”.

Nakon sastanka s MOL-om, ministar je rekao kako su “shvatili poruku premijera Plenkovića da uprava INA-e više nema povjerenje Vlade Republike Hrvatske”.

“U razgovoru s njima istaknuo sam kako kada otvorite brojne knjige koje se odnose na korporativno upravljanje navode različiti skandali, a da će nažalost ovaj skandal s INA-om nažalost isto jednom ući u te knjige”, istaknuo je.



Dodao je kako će “inzistirati na promjeni sustava korporativnog upravljanja, inzistirati na reviziji, a Vlada će NO-u u četvrtak predložiti da se hrvatski članovi uprave INA-e razriješe”.

Govorio je i o tome kako je predstavnicima MOL-a rekao koliko INA sljedeće godine planira proizvesti plina te kako sav taj plin treba biti za Hrvatsku i to po prihvatljivoj cijeni.

“Vlada će donijeti odluku kojom će sav plin koji se proizvede u INA-i ići Hrvatskoj, hrvatskim građanima, hrvatskom gospodarstvu i hrvatskim poduzećima”, rekao je Filipović.

Naglasio je kako su “predstavnici MOL-a svjesni da ovakav korporativni skandal mora dovesti do promjene načina upravljanja”.

“Uprava društva odgovorna je za vođenje poslovanja, a NO to nadzire. Ovdje sustav korporativnog upravljanja omogućava da najniže razine donose određene odluke i da to uopće ne ide preko NO-a. Oni su svjesni situacije i svjesni su da se te stvari moraju mijenjati i to su mi dali do znanja”, zaključio je Filipović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI