FILIPOVIĆ DEFINITIVNO PRELOMIO, POZNATA JE NJIHOVA SUDBINA! ‘Neka odstupe sami ili će biti smijenjeni, sve je na njima’

Foto: Davor Pongracic/CROPIX

Još dva mađarska člana Uprave Ine  podnijela su ostavke na svoje dužnosti, a sve zbog mega afere koja potresa tu tvrtku. Iako je naša Vlada i premijer pozvala hrvatske članove da podnesu ostavke to se i dalje nije dogodilo. Čeka se pravni rasplet mega pljačke u Ini.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović u Dnevniku Nove TV. kazao je kako je premijer Plenković poslao poruku cijeloj Upravi Ine da moraju otići.

Što se tiče hrvatskih članova Uprave Ine, oni će u srijedu na sjednici Nadzornog odbora biti razriješeni, ako do tada sami ne daju ostavke”, rekao je.

“Imaju vremena do srijede sami povući taj potez, a ako to ne naprave – u srijedu na sjednici NO bit će, prema odluci Vlade – razriješeni. Srijeda je dan kad će na Nadzornom odboru biti donesene odluke”, dodao je i rekao se čuo s članovima Uprave ovih dana.

“Čuli smo se ovih dana, razgovarao sam s njima, rekao sam im koje su dvije opcije. Ako do tada ne podnesu ostavke – njihova smjena”, istaknuo je Filipović.Na pitanje smatra li besprizornim njihovo držanje za stolice na kojima sjede, Filipović navodi kako je bitno “iskoristiti ovu situaciju kako bi se promijenio sustav korporativnog upravljanja”.

“To je nešto o čemu sam razgovarao i s mađarskim predstavnicima ovaj tjedan i složili smo se da se model korporativnog upravljanja koji je trenutno loš – mora mijenjati kako se ovakvi korporativni skandali u budućnosti više ne bi događali”, rekao je Filipović.

Filipović je rekao da je na Nadzornom odboru, koji je samostalno tijelo, da iskoristi sve zakonske mogućnosti koje ima, a kad se govori o tome hoće li netko dobiti otpremninu ili neće.

“Mislim da su bilo kakve otpremnine u ovakvom trenutku apsolutno neprimjerene”, dodao je.

Oporba u Saboru navodi da su posljednje odluke Vlade stigle prekasno. Filipović je rekao kako bi on isto mogao reći za oporbu.

“SDP je mogao napraviti nešto, nisu napravili ništa. Sve poteze koje su povukli, mi danas plaćamo poput izgubljene arbitraže u Washingtonu. Mi smo donijeli sada ovakve odluke, a sve kako bi štitili naše građane”, rekao je.

Čelni čovjek HERA-e završio je danas s radom, a epilog toga se dogodio u Saboru. Filipović navodi da je HERA u ingerenciji Hrvatskog sabora.

“Svi ljudi koji rade u sustavu, energetskom sustavu, ali i svim državnim poduzećima trebaju biti u stanju izaći pred medije i odgovoriti na svako pitanje. Svatko mora preuzeti dio odgovornosti za posao koji radi”, kazao je Filipović.

 

Na pitanje o vrtoglavo visokim otpremninama i hoće li se nešto mijenjati po tom pitanju, Filipović je odgovorio: “Nadzorni odbor utvrđuje politiku primitaka u Ini i vjerujem da Nadzorni odbor može razmotriti i takvu opciju”.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI