‘FANTOM’ S TREŠNJEVKE: Ima crnu kapuljaču, viri kroz prozore i snima ljude

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Zagrebački kvart Trešnjevka posljednjih dana kao da je scenografija iz popularne serije “Smogovci”. No, ovo se zaista događa i nije nimalo smiješno ni zabavno. Naime, danju miran kvart, noću postaje voajerski poligon za fantoma.

“Učinilo mi se kao da me netko snima i približila sam se i ugledala isto čovjeka kako stoji na biciklu i čeka moju reakciju. Kada je vidio strah u mojim očima, kao da je bio zadovoljan s tim”, rekla je stanovnica Trešnjevke za Dnevnik Nove TV.

Dodala je kako je i njezin suprug također imao “bliski susret s njim”.

“Moj suprug se probudio i vidio da nam je spavaća soba osvjetljenja kao farovima automobila. Kada je izašao na vrt, ugledao je čovjeka s crnom kapuljačom kako s mobitelom i svjetiljkom zaviruje kroz prozore. Kada ga je vidio, uplašio se. Taj fantom je pobjegao i u prolazu rekao: ‘Oj! Di si majmune?'”, ispričala je stanovnica Trešnjevke.

Obratili su se policiji i zaključili kako nisu jedini koji su prijavili tajanstvenog fantoma jer ta osoba vreba i njihove susjede. Gleda kroz prozor, snima mobitelom, ulazi u dvorišta, a iza sebe ostavlja opuške cigareta.



Iz policije su potvrdili da su već izlazili na teren, ali da ga nisu zatekli na djelu. Slične dojave imali su i prije dvije godine. Tada su stigle tri dojave o muškarcu koji se čudno ponaša odnosno viri kroz prozore i penje se na ogradu. I tada je policija intervenirala, ali ga nije uhvatila.

O motivima za takvo djelovanje govorio je Ante Bagarić, psihijatar Klinike za ovisnosti bolnice Vrapče.

“Zadovoljenje njihovih potreba ide do zastrašivanja, nadgledanja i virenja. Uglavnom se rijetko opisuju nasilne akcije”, rekao je Bagarić.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI