Evo koja ministarstva želi Miroslav Škoro i njegovi partneri

Dok Miroslav Škoro tvrdi da su velike stranke počele vrbovati ljude s izbornih lista Domovinskog pokreta, njegovi manjinski partneri – Suverenisti i Blok za Hrvatsku – ne skrivaju ambicije za slučaj da dođu u priliku sudjelovati u formiranju Vlade.

Dakako, u tom slučaju Škoru vide kao premijera, a predsjednika Bloka za Hrvatsku Zlatka Hasanbegovića trebalo bi zapasti novo-staro radno mjesto ministra kulture.

No, Hasanbegović kaže da se prvo mora ‘postaviti temeljni uvjet, a to je izborni rezultat’.

“Plenkovićev HDZ nam ne odgovara i spremni smo na razgovore samo ako cijela stranka doživi katarzu”, kaže čelnik Suverenista Hrvoje Zekanović, kojeg se u krugu Domovinskog pokreta spominje kao kandidata za čelno mjesto Ministarstva unutarnjih poslova.

Isti izvori tvrde kako bi resor poljoprivrede mogla voditi Škorina sestra Vesna Vučemilović.“Ona bi, zbog svoje dugogodišnje menadžerske karijere, bila i odlična ministrica gospodarstva, tako da ćemo još vidjeti. Sve ovisi o tome kako će se dijeliti resori, nismo još sigurni što bismo preuzeli, ali svakako želimo da broj ministarstava bude manji nego dosad”, tvrde neslužbeno u Domovinskom pokretu.

“Sve su to više nekako osobne preferencije kandidata s liste, a manje konkretni dogovori među partnerima. Tek kad vidimo broj mandata koje možemo dobiti i možemo li s HDZ-om oformiti vlast, znat ćemo koliko uopće čelnih pozicija u ministarstvu možemo tražiti” govore u Domovinskom pokretu, koji ‘velike stranke’, kaže tako barem Miroslav Škoro, već sada vrbuju.

Jesu li spremni prepustiti spomenuta ministarstva Škori i partnerima, HDZ nije htio komentirati, piše Večernji list.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI