Europa strahuje! Teroristi ISIL-a stižu preko Balkana i šalju poruke da će ‘sijati smrt na Zapadu’

Flickr

Zbog gubitka teritorija, teških vojnih poraza i njihovih uporišta u Raki i Mosulu pred padom, vođe Islamske države šalju svoje suborce u Zapadnu Europu

Policije i službe sigurnosti zemalja Europske unije u stanju su maksimalne uzbune  zbog prijetnje novih terorističkih napada islamskih ekstremista. Zbog poraza oni napuštaju Islamsku državu u Siriji i Iraku i nastoje “naročito preko balkanskih puteva”  doći do zapadne Europe sa zadatkom da vrše atentate.

Talijanski list Republika piše da je “Europska unija blindirala svoje granice” naročito nakon što je  aerodromu u Parizu ubijen terorist koji je pokušao ubiti vojnike, policajce i putnike.

Republika navodi da su sigurnosne snage EU u stanju najveće predostrožnosti, uključujući i taliju koja se 24. ožujka sprema dočekati šefove država ili vlada EU koji se u Rimu sastaju da bi obilježili  60. godišnjicu osnivanja Unije.


Zbog gubitka teritorija, teških vojnih poraza i njihovih uporišta u Raki i Mosulu pred padom, vođe Islamske države šalju svoje suborce u Zapadnu Europu da bi “udarili na Europu iznutra”, navodi rimski dnevnik i ukazuje na to da tzv Kalifat Islamske države širi propagandu preko interneta s porukom džihadistima: “morate sijati smrt na Zapadu, ubijajte posvuda gdje  ih nađete”.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI