ETNOBIZNIS MILORADA PUPOVCA! Brojke sve otkrivaju: Evo kako je biti Pupovac u Hrvatskoj

Goran Mehkek/Cropix

Kako je biti Srbin u Hrvatskoj, propitkivalo se svojedobno sa SDSS-ova predizbornog plakata za europske izbore. O tome kako je obespravljen, premda i sam kreira vlast u Hrvatskoj, čelni čovjek te stranke Milorad Pupovac ne prestaje progovarati, pa je tako nedavno povukao paralelu između Hrvatske i NDH. No, da Pupovac u Hrvatskoj sasvim solidno živi detektirao je jedne prigode bivši predsjednik Josipović nazivajući njegovu politiku ‘etnobiznisom’. Zavirite li u Pupovčevu imovinsku karticu, ondje je moguće pronaći podosta zanimljivosti. Ovaj saborski zastupnik prima plaću u iznosu od oko 12.454 kune, a osim toga, kada je o primanjima riječ Pupovac od nesamostalnog rada na zagrebačkom Filozofskom fakultetu uprihodi dodatnih 3856 kuna mjesečno. Pupovac je u Zagrebu vlasnik stana od 44 kvadrata procjenjenog na 550 000,00 kuna.

Usto, u kartici se navodi i sto kvadrata kuće s okućnicom također u Zagrebu, a ona je  procijenjena na 850 000,00 kuna. Kada je o štednji riječ Pupovac u imovinskoj kartici navodi 10 977,93 američkih dolara, 14 163,70 eura te 400 švicarskih franaka. Svakako je vrijedno spomenuti kako je Pupovac gotovo dva desetljeća bio prvi čovjek SNV-a kojemu se na godišnjoj razini dodijeljuje oko tri milijuna kuna. Primjerice, SNV-u je u 2017. godini iz proračuna dodijeljeno 3,2 milijuna kuna, godinu prije na račun SNV-a slilo se 3.590.000,00 kuna.

Ono što je posebno intrigantno jest činjenica da je iste te 2016. godine u odluci o dodjeljivanju ovih sredstava, kao član Savjeta za nacionalne manjine, sudjelovao osobno Pupovac, koji je u to doba bio predsjednik SNV-a. ”Prestanite izdvajati 3,2 milijuna kuna godišnje za medij koji huška netrepeljivost i mržnju”, svojedobno je, aludirajući na tjednik Novosti, apelirala Željka Markić iz ‘U ime obitelji’. Ali, njezini apeli ostali su visjeti u zraku. Kako je biti Srbin u Hrvatskoj, pitanje je koje, kakva li paradoksa, postavlja čovjek koji sasvim solidno živi na taj račun.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI