ESIH RAZVALILA HDZ: ‘Stranka koja pristane na redefiniciju obitelji, ne bi se smjela zvati demokršćanskom!’

Patrik Macek/PIXSELL

Nova Vlada u tajnosti je idući stopama Zorana Milanovića najavila ratifikaciju Istambulske konvencije koja je na mala vrata u Hrvatsku dovela rodnu ideologiju! Dogodilo se to u medijskoj tišini a s obzirom da je to učinila demokršćanska stranka na Vlasti to je još jedan dokaz da Vlada na čelu s Plenkovićem nema veze s demokršćanima, već s Agendom Novog svjetskog poretka koju po nečijim nalozima plasiraju našem narodu

Prema Vladinom planu aktivnosti za 2017., ratifikacija Istanbulske konvencije najavljena je za četvrto tromjesečje 2017. godine. Riječ je o međunarodnom ugovoru koji između ostalog sadrži i definiciju pojma „rod’ koja bi u slučaju da Konvenciju ratificira Hrvatski sabor postala pravno obvezujuća za Hrvatsku, čime bi se Hrvatskoj i svim njenim građanima nametnula rodna ideologija. U jeku kampanje Plenković je tvrdio: ‘Protivimo se nametanju bilo kakve, pa i rodne ideologije’, i čini se brutalno slagao hrvatski narod koji je ovom nevjerodostojnom Plenkovićeve Vlade postao ugrožen.

Na ratificiranje Istanbulske konvencije preko koje će se u Hrvatskoj uvesti definicija roda i redefinicija obitelji reagirala je Bruna Esih 25 siječnja kada se razgovaralo o prijedlogu Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, rekavši da se stranka koja podupre redefiniciju obitelji i rodnu ideologiju ne može zvati – demokršćanska.

– ‘Htjela sam samo uputiti na neke činjenice. I sama sam na Odboru za ljudska prava povukla nekoliko pitanja uz ovaj Prijedlog zakona, o zaštiti od nasilja u obitelji, čak sam na kraju i bila suzdržana. Zašto? Radi se o nekoliko stvari, prvenstveno o pitanju o životnom partnerstvu i neformalnom životnom partnerstvu, o uvođenju tih pojmova u definiciju obitelji koju ovaj Prijedlog zakona sadrži. Te kategorije nisu dio europske stečevine i prema Direktivi Europskog Vijeća iz 2003. godine, državama članicama prepuštena je sloboda odlučivanja o tome kako će tretirati životno partnerstvo. Zašto se ovaj Prijedlog zakona ravna prema Zakonu o životnom partnerstvu, donesenom za vrijeme Vaše, SDP-ove Vlade, a ne prema Obiteljskom zakonu, koji takvu definiciju obitelji nema, meni zaista ostaje nejasno’, rekla je Esih u Saboru.

– Drugo, što se tiče Istanbulske konvencije. Ovaj Prijedlog zakona, kao što smo čuli, već je usklađen s Istanbulskom konvencijom, koju Hrvatska jest potpisala, ali kako smo čuli, nije još ratificirala, i kao takva ona nije obvezujuća. A k tome ona u mnogočemu, bar tako osobno smatram, jest i sporna, i mislim da bi trebala biti sporna – ne vama, naravno, nego barem ovom desnom dijelu sabornice. Ako ništa drugo, zbog uvođenja termina roda, odnosno rodne ideologije.

Smatram dakle da se niti jedna stranka ne bi smjela i mogla nazivati demokršćanskom koja bi pristala na uvođenje takvih definicija. Također, moram reći da ta Istanbulska konvencija donosi neke pozitivne mehanizme postupanja u slučaju obiteljskog nasilja, ali sve njih već imamo implementirane u našem nacionalnom zakonodavstvu, dakle u drugim hrvatskim zakonima koji reguliraju ovu problematiku, a oni koji do sada nisu, mogu biti uvedeni’ dodala je Esih.



Drugim riječima Esih je upozorila da upravo njezina DEMOKRŠĆANSKA stranka najavljuje uvođenje rodne ideologije u Hrvatsku što je zaista opasno i strašno, no ne i nezamislivo s obzirom na to da je ta ista stranka koja u sebi nosi naziv ‘kršćanska’ liberalizirala i abortativnu pilulu u Hrvatskoj i time postala valjda jedina ‘desna’ stranka u Europi koja bez ikakve bune u javnosti neometano provodi ideologiju ljevice u hrvatskom društvu!

Nažalost, dok ljudi shvate laž koja im se plasira pod – desno i konzervativno za mnoge bit će kasno. Naime, uvođenjem rodne ideologije u hrvatsko društvo na korak smo do kraja odnosno uništenja društva kakvom smo poznavali.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI