Esih i Hasanbegović od Bandića i Plenkovića traže preimenovanje Trga maršala Tita

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Pismo istog sadržaja upućeno je i Davoru Ivi Stieru, političkom tajniku HDZ-a, koji se, nakon ostavke u Vladi zbog koalicije s HNS-om, sada smatra neformalnim vođom desnog krila HDZ-a.

Nove nade hrvatske desnice Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović uputili su otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću, zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću te HDZ-ovcu Davoru Ivi Stieru, piše Dnevnik.hr.

Kako će njihova nova stranka u Gradskoj skupštini imati pet zastupnika od gradonačelnika Bandića “bezuvjetno zahtijevaju” da novi saziv Skupštine donese odluku o preimenovanju Trga maršala Tita i to, kako su naglasili, bez otezanja i na propisan način. Podsjetimo, Bandić je najavio da će o preimenovanju trga biti raspisan referendum, i to već u srpnju, te da je najpoštenije da o tome odlučuju sami građani.

Esih i Hasanbegović, koji su preimenovanje Trga maršala Tita postavili kao glavni uvjet Bandiću za podršku u Skupštini, ističu da o imenovanju tog trga odluka nije ni donesena na referendumu pa nema potrebe raspisivati ni onaj o njegovom pereimenovanju.

“Licemjerno je i nedopustivo da s pokušajem raspisivanja referenduma, pogotovo usred ljeta i na način koji omogućuje manipulacije i zloupotrebe, nastavlja vrijeđati hrvatski narod i demokratski duh njegova glavnog rada”, stoji u pismu Bandiću u kojem pozivaju i gradske zastupnike HDZ-a “da još jednom ne iznevjere vlastite birače”.

Premijera Plenkovića, pak, u pismu podsjećaju kako je zagrebačka organizacija te stranke svojedobno poduprla zahtjev za preimenovanjem Trga maršala Tita, ali je tijekom kampanje za gradonačelnika Drago Prgomet odustao od te potpore prebacujući odluku na Vladino savjetodavno tijelo – Vijeće za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima.



Pismo istog sadržaja upućeno je i Davoru Ivi Stieru, političkom tajniku HDZ-a, koji se, nakon ostavke u Vladi zbog koalicije s HNS-om, sada smatra neformalnim vođom desnog krila HDZ-a.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI