EPITETI FRCAJU NA SVE STRANE! Glavašević žestoko opleo po Grliću Radmanu, a ‘okrznuo’ je i Plenkovića

Foto; FaH

Epiteti između saborskih zastupnika frcaju na sve strane pa je tako u srijedu saborski zastupnik Kluba zastupnika zeleno-lijevog bloka Bojan Glavašević u Saboru nazvao ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana “klaunom” i to zbog njegove izjave “brat uz brata, Mađar uz Hrvata”.

Rekao je da ta ministrova izjava ukazuje na “stupidnu neinformiranost o povijesnim odnosima Mađarske i Hrvatske”.

“Skoro svako dijete još u osnovnoj školi uči o mađarizaciji, Khuenu Héderváryju koji je evo ovdje dobio nogu u du*e od Josipa Gržanića jer je tajno otpremio, dakle ukrao srednjovjekovne dokumente o hrvatskoj državnosti. Kada onaj mađaronski klaun od ministra govori o bratstvu ja stvarno nemam pojma o čemu on govori”, žestoko je odgovorio Glavašević.

Istaknuo je da Viktor Orban nikada nije vodio ni prijateljsku, a ni bratsku politiku prema Hrvatskoj,

“Naprotiv, odbio je izručiti Hernadija, sustavno je uništavao i osiromašio INA-u, a njegovi mokri snovi o hrvatskim zemljama nisu apsolutno ništa novo. Čovjek ima kartu Velike Mađarske u uredu. Dron koji je pao u Zagrebu mađarski lovci su prepratili do granice i nisu nam javili. Tu nema ništa ni bratsko niti prijateljsko”, naglasio je saborski zastupnik.



Opleo je i po premijeru Andreju Plenkoviću, za kojeg je rekao da “šuti dok Grlić Radman bulazni i ponavlja mađarsku propagandu”.

“Kada Putin ispadne ratni zločinac, a Orban izgovori naglas nešto što mu ni mađaroni iz HDZ-a ne mogu više ignorirati, onda je vuk pojeo magare, onda se naši navodni suverenisti stope s pozadinom. Nema ih. Takva beskarakterna, autokolonijalna i sluganska politika direktno šteti građanima Hrvatske i gotovo sigurno ima svoju racionalu u osobnoj materijalnoj dobiti pojedinaca. Presuda HDZ-a je istodobno presuda za mađaronstvo. To nije odvojivo. Brat uz brata, Mađar uz Hrvata? Da, Sanader i Hernadi, Plenković i Orban. Takvo bratstvo – da”, zaključio je Glavašević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI