EPILOG KRVNIČKOG NAPADA NA POLICAJCE U ZAGREBU: Mladić (21) je osuđen, ostatak ekipe će na na kraju izvući?

Photo: Antonio Pejsa/PIXSELL

Nakon što je policija htjela privesti jednog od njih, petorica mladića brutalno su pretukli dvojicu policajaca.

Naime, krvavi napad dogodio se prošle godine  u prosincu oko 14 sati na zagrebačkim Kozari putevima. Jedan od napadača, koji je uhićen, ovih je dana osuđen na sedam mjeseci bezuvjetnog i osam mjeseci uvjetnog zatvora, a kaznu je, zapravo već odslužio jer je od prosinca bio u istražnom zatvoru, piše Danica.

Riječ je o Mensudu (21) iz BiH, građevinskom radniku s neprijavljenim boravištem u Zagrebu. Osuđen je jer je sudjelovao u napadu na policajce koji su se jedva izvukli.

Prema presudi, policajci Ivan i Ante tog su dana na Kozari putu legitimirali Bajrama te zatražili da pođe s njima u postaju radi kriminalističkog istraživanja. Nakon što su Bajrama smjestili na stražnje sjedište policijskog vozila – uslijedio je pakao.

“U nakani da spriječe policijske službenike u privođenju, Avdija je prišao i odgurnuo Antu u predjelu prsa, a Mensud ga je krenuo udarati rukama po glavi i tijelu te ga rukom udario u predjelu uha, dok je policajca Ivana rukama po glavi i tijelu udarao Avdija.



U tome su im se pridružili Bajram, maloljetni Rusmir i Memsut, koji su policijske službenike krenuli udarali rukama i nogama po glavi i tijelu, od kojih udaraca su pali na tlo, gdje su ih svi zajedno nastavili udarati nogama i rukama po glavi i tijelu.

U zrak ispalio četiri hica

Kad se Ivan uspio pridići, Avdija ga je uhvatio oko struka te ponovno bacio o tlo, uslijed čega je zadobio natučenje zdjelice, da bi u jednom trenutku Ivan uspio pobjeći te je iz službenog pištolja u zrak ispalio četiri hica, nakon čega je napadačka petorka pobjegla.

“Tom prilikom je uslijed zadobivenih udaraca policijski službenik Ante zadobio povredu u vidu krvnog podljeva hrskavice lijeve uške”, stoji u presudi Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

Nije poznato zbog čega je postupak protiv Mensuda razdvojen te što je s drugim optuženicima za brutalni napad na zagrebačke policajce, odnosno jesu li i oni uhićeni i procesuirani.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI