EMOTIVNI MARIĆ SA SUZAMA U OČIMA: ‘U ovom trenutku više se ne vidim u politici i moja je odluka da idem nekim drugim vodama’

Screenshot/N1

Nakon sjednice Vlade izjavu novinarima dao je ministar u ostavci Zdravko Marić.

“Prije svega sve vas lijepo pozdravljam i zahvaljujem na dolasku. U šest i pol godina nadam se da su svi moji odgovori bili dosta iscrpni, nerijetko dugački i sveobuhvatni. Želio bih podijeliti s hrvatskom javnošću razloge i sve ono što je vezano uz moju odluku koju nije bilo laka srca donijeti i ne donosi se preko noći”, rekao je.

Dodao je kako je prije 6 i pol prisegnuo na ovu važnu i časnu ulogu i to je druga časna uloga na koju je prisegnuo nakon svoje uloge oca.

“Smatram da je cilj svih ekonomskih politika jedan jedini, a to je bolji i viši standard stanovništva. Kada gledamo iz današnje perspektive neke odluke se čine da su došle na lak način, ali to nije baš tako jer je iziskivalo puno napora, ali i puno sreće. Na početku mandata bio sam svjestan da je potrebno djelovati izuzetno brzo i izazovi s kojima smo se tada suočili bili su, prije svega, donošenje proračuna i to sa zamrznutom rashodovnom stranom”, istaknuo je Marić.

“Ono što imam u sebi je osjećaj zadovoljstva, ispunjenosti i ponosa što sam svih ovih godina bio dio tima koji je sve to napravio. Isti taj osjećaj mi govori da je ovo najbolji trenutak za ovu odluku. Moja poruka građanima je da unatoč svim izazovima, Republika Hrvatska na gospodarskom planu stoji bolje nego ikada. Činjenica je da smo uz Irsku jedina zemlja koja je izašla iz makroekonomskih neravnoteža i otporniji smo na sve izazove i krize s kojima ćemo se suočavati. Na neki način smo se dobrim dijelom saživjeli sa svim tim”, naglasio je.“U ovom trenutku više se ne vidim u politici i moja je odluka da idem nekim drugim vodama”, rekao je Marić.

Osvrnuo se i na potencijalnog novog ministra financija Marka Primorca te dodao kako “predaje palicu nekome tko će to jako dobro raditi”.

“Kod njega mi se jako sviđa njegov odnos prema budućim suradnicima. On će imati odgovornost birati svoje suradnike, a ja sam odabrao najbolje. Mogu mu pomoći da što brže i kvalitetnije uđe u posao”, istaknuo je.

“U ovom trenutku nemam dogovoren, ugovoren, obećan i da ne nabrajam epitete o angažmanu s nekom državnom domaćom ili međunarodnom institucijom te isto tako ni s privatnim institucijama. Koliko znam, zdravstveno sam dobro i psiho-fizički osjećam se jako dobro. Bilo koji drugi angažman radit ću s jednakim kapacitetom. Što će to biti u budućnost, ne znam. Ne namjeravam dugo biti u takvoj fazi i sigurno ću do kraja moga mandata završiti sve što trebam. Sljedeći tjedan bi trebali izdati obveznicu, a ciljamo na milijardu eura te na taj način završiti primopredaju kako treba”, naglasio je Marić.

Na kraju je zahvalio predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću na pomoći i suradnji. Zahvalio je i njegovom prethodniku Tihomiru Oreškoviću te svim kolegicama i kolegama, bivšim i sadašnjim ministricama i ministrima.

Dodao je da zna da im nije bilo lako s njim te da su ga trpili, ali misli da su sve napravili na dobar način.

Zahvalio je i HDZ-u. Rekao je da nikada nije postao formalni član stranke. Isto tako, zahvalio je građanima na podršci koji su u cijeloj priči “jedini i najvažniji”. I koalicijskim partnerima je zahvalio. Također je zahvalio i medijima na kvalitetnom i konstruktivnom dijalogu. Zahvalio je Ministarstvu financija i na kraju obitelji koja je podnijela najveći teret i red je da “im se oduži”.

Još je jednom ponovio da su ispunjeni svi ciljevi i prioriteti, ali najbitniji je onaj osjećaj koji čovjek osjeća u sebi.

Rekao je i da misli da neće aktivirati 6 plus 6.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI