EMOTIVAN MILANOVIĆ PORUČIO HRVATSKIM VOJNICIMA: ‘Dragi hrvatski vojnici, slavonski sokolovi, ja vam čestitam godišnjicu! Kada je Hrvatska prolazila svoju kalvariju, podrške iz svijeta nije bilo’

Izvor : Ured Predsjednika

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović u utorak je sudjelovao na obilježavanju 15. obljetnice ustrojavanja Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske koje se održavalo u vojarni 5. gardijske brigade “Slavonski sokolovi” u Vinkovcima.

U prigodnom obraćanju rekao je kako “rat bjesni u Ukrajini”.

“Jedna velika zemlja je napala manju zemlju i kao što to često biva u povijesti, na kraju cijenu uvijek plate oni najslabiji i najsiromašniji. Kada je Hrvatska prolazila kroz svoju kalvariju, užas, noćnu moru, prije više od trideset godina, podrške iz svijeta nije bilo osim međunarodnog priznanja, koje je došlo kasno, oružja još manje. Sve što su vaši prethodnici ostvarili, ostvarili su potpuno sami, bez ičije pomoći, uz opstrukcije”, rekao je Milanović.

Istaknuo je kako smo godinama “radili, dokazivali i vjerovali da je naš put bio težak, s greškama, krvav, ali prije svega, pošten, pravedan i s ciljem koji je opravdan i kojeg podržava ogromna većina hrvatskih građana i hrvatskog naroda”.

“To je ono što stoji iza vas i iza svih nas, iza onih koji su u tome aktivno sudjelovali i danas su ovdje među nama još uvijek aktivni živi ljudi i onih koji više nisu među nama”, naglasio je predsjednik.



Pripadnicima Gardijske oklopno-mehanizirane brigade poručio je da kao pravi vojnici moraju biti svjesni da je vojnički poziv prije svega poziv i način života.

“Tu smo da zajednički branimo hrvatsku domovinu i da učinimo sve da u slučaju da bude potrebe to možemo učiniti s nečim, a to su prije svega ljudi, a onda i oprema. Dragi hrvatski vojnici, slavonski sokolovi, ja vam čestitam godišnjicu! Radite, obrazujte se, idite naprijed, budite ambiciozni, ali i kolegijalni. Budite u svakom trenutku svjesni da je vaš glavni, jedini pravi zadatak obrana hrvatske domovine, našeg naroda i svih građana, naših granica, svega onoga što nam je najsvetije i što su vaši prethodnici, a i neki među vama, sami stekli”, zaključio je Milanović.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI