EKSPLOZIJA U SPLITU! Na gliseru ozlijeđena jedna ženska osoba

Foto: MMPI

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je kako je u četvrtak rano poslijepodne došlo do eksplozije na gliseru u Splitu.

“Prema dostupnim informacijama iz nadležnosti splitske Kapetanije, na brodici tipa gliser, boravilo je pet osoba (voditelj brodice i četvero putnika), svi državljani Republike Hrvatske. Jedna ženska osoba ozlijeđena je uslijed eksplozije u krmenome dijelu glisera. Nesreća se dogodila nakon što je voditelj brodice dovršio postupak punjenja brodskog spremnika pogonskim gorivom (tip benzin), odnosno u trenutku pokušaja pokretanja pogonskog stroja dogodilo se zapaljenje te gotovo istovremeno i eksplozija”, kažu iz Ministarstva.

“Sve osobe evakuirane su sa glisera, dok su ozlijeđenu putnicu preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Split, u daljnje postupanje prema splitskome KBC-u”, dodali su.

“Točan razlog eksplozije utvrdit će se inspekcijskim nadzorom Lučke kapetanije Split”, ističu.

Navode i kako je vidom u brodsku dokumentaciju utvrđena dosadašnja tehnička ispravnost plovila zastave Republike Hrvatske, u vlasništvu hrvatskog državljanina, kao i važeća dozvola voditelja brodice, koji je danas u 11.00h isplovio gliserom iz Kaštel Gomilice prema Luci Split na ukrcaj goriva, sa svih četvero putnika na palubi.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI