EKSKLUZIVNO! Thompson u društvu ubojice i dilera?!

Facebook

U subotu 19. listopada, policija je na autocesti A1 zaustavila osobni automobil marke Audi zagrebačkih registracijskih oznaka. Nakon pretrage vozila, u kojemu je pronađeno ukupno 8 kilograma marihuane, privedena su tri muškarca koja su se nalazila u vozilu. Kasnije je priveden i četvrti, a policija je u daljnjoj akciji, koju je proširila i na područje Zagreba, pronašla i 2,1 kg kokaina, kao i prašak za povećanje mase droge. Na nedjeljnoj izvanrednoj konferenciji za novinare, načelnik Sektora kriminalističke policije Istarske županije Mladen Matika izvijestio je javnost da su osumnjičeni Luka VidakVeton SmakićiDomagoj Oreč i Denis Maleškić.

Prema njegovim riječim, uhićenja su dio velike policijske akcije koja je počela u travnju ove godine. Veton Smakići brat je Agrona Smakićija koji je, uz Filipa Hrgovića i Petra Milasa, najveći potencijal hrvatskoga profesionalnog boksa. U 15 dosadašnjih mečeva Agron Smakići je ostvario 15 pobjeda, a uskoro ga čeka najteži ispit u borbi za titulu interkontinentalnog prava prema IBO federaciji. Zanimljivo, u lipnju ove godine, uhićen je i Matija Hrgović, brat Filipa Hrgovića, koji se nalazio na mjestu suvozača u automobilu u kojem je policija pronašla 263 grama kokaina. Primjeri braće boksačkih nada Hrgovića i Smakićija dokazuju koliko vrhunski sport može biti spasonosan za nečiji ispravni životni put.

Među uhićenima u akciji MUP-a Istarske županije je i Luka Vidak, za kojeg naši izvori tvrde da je vrlo blizak Stipi Bavrki. Šira javnost za Bavrka je prvi put čula kada je prije deset godina bio jedan od organizatora predsjedničke kampanje Milana Bandića u Bosni i Hercegovini.

Prije tri i pol mjeseca, uhićen je u Zagrebu prema tjeralici zbog ubojstva u Bosni i Hercegovini, gdje je i osuđen na zatvorsku kaznu od osam godina jer je u Travniku 30. rujna 2011. hladnokrvno i smrtno ranio Zlatka Jukića. Iz pritvora je pušten polovicom 2012., nakon čega bježi u Hrvatsku. Prema medijskim napisima bosanskohercegovačkih medija, motiv ubojstva bilo je njegovo dugovanje Jukiću.

Dakle, punih sedam godina hladnokrvni ubojica i kriminalac Stipo Bavrka slobodno je živio u Zagrebu. Milan Bandić nikada se nije javno distancirao od svog bivšeg suradnika, ali nakon ubojstva u Travniku, Bavrka se više nije pojavljivao u javnosti kao dio njegova organizacijskog tima. Na društvenoj mreži Facebook mogu se pronaći brojne fotografije zajedničkih druženja Stipe Bavrke i Luke Vidaka.



Razlika u godinama između njih je tridesetak godina, ali izgleda da su imali neke zajedničke interese. Naime, Bavrka je član zloglasne motociklističke međunarodne organizacije “Hells Angels”, čiji mu članovi iz cijelog svijeta daju podršku i na Facebooku. “Hells Angels” traže puštanje Bavrke na slobodu, a s obzirom na to da je osuđen na osam godina zatvora, to bi se moglo dogoditi za nekoliko godina. Inače, jedna od glavnih aktivnosti “Hells Angelsa” je distribucija narkotika.

Za vrijeme svog bijega od bosanskohercegovačkog pravosuđa, Bavrka se družio i s pojedinim ikonama takozvane desnice. Prema našim saznanjima, bio je u odličnim, prijateljskim odnosima s pjevačem Markom Perkovićem Thompsonom.

Na Facebooku se i dalje mogu pronaći njihove zajedničke fotografije na kojima Bavrka nosi kožni prsluk “Hells Angelsa”. Na jednoj fotografiji, u društvu Thompsona i Bavrke, nalazi se i spomenuti Luka Vidak, osumnjičeni diler, koji je uhićen ove subote u akciji policije Istarske županije. Prema tvrdnjama naših izvora, Bavrka je u Zagrebu živio i radio pod neformalnom protekcijom kontaminiranog dijela hrvatskog obavještajnog i policijskog sustava. Njegov bijeg iz Bosne i Hercegovini vremenski se poklapa s pojavom skupine dilera u kojoj je, prema svemu sudeći, važnu ulogu imao i Luka Vidak. Bolji poznavatelji kriminalnog miljea tvrde da je nakon Bavrkina uhićenja bilo sam pitanje vremena kada će pasti i “klinci”.

Kako se u ovo društvo uklapa Marko Perković Thompson, koji nikada nije krio bliskost s motociklističkim skupinama, zasad nije razjašnjeno. U svakom slučaju, cijela je priča još jedan egzaktan primjer koliko su opasni dvosmjerni bjegovi kriminalaca i osuđenika iz Hrvatske u Bosni i Hercegovinu i obratno. U Hrvatskoj pod krinkom domoljublja danas živi veći broj ubojica i raznih kriminalaca iz Bosne i Hercegovine. Bijeg iz Bosne i Hercegovine često objašnjavaju progonom Hrvata, ali većinom se radi o pravosudnim posljedicama klasičnih kriminalnih obračuna. Međugorje je postalo drugi dom Zdravka Mamića i o tome redovito pišu svi mediji u državi.

Ali, koliko je kriminalaca iz Bosne i Hercegovine završilo u Hrvatskoj, rijetki se usuđuju i nagađati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI